19 mai 2017 | 12:02

Find My Device sau cum găsești telefonul Android pierdut

ACTUALITATE
Find My Device sau cum găsești telefonul Android pierdut

Dacă ți-ai pierdut telefonul Android vreodată, funcția Find My Device de la Google te va interesa cu siguranță. După ce Apple a dat tonul cu Find My iPhone, și noul modul de localizare a unui dispozitiv Android a fost redenumit, chiar dacă mai târziu, e bine și așa.

Riscul de a îți pierde sau de a îți fi furat telefonul Android este mai supărătoate decât orice vulnerabilitate, cred că sunteți de acord. Și da, telefoanele cu Android sunt vulnerabile la un număr important de atacuri, chiar dacă Google încearcă să le remedieze în timp util, prin intermediul actualizărilor de firmware.

Important este că gigantul din Mountain View și-a reinventat setul de unelte la care puteți apela pentru a vă localiza dispozitivul cu Android. Începând cu noul titlu, este evident că vorbim de o cu totul altă mâncare de pește.

Până de curând, dacă nu îți mai găseai telefonul, singura soluție era să ajungi rapid la un browser de internet prin intermediul căruia să accesezi Android Device Manager. Acel set de unelte foarte apropiat de funcționalitatea Find My iPhone făcea o treabă mai mult decât decentă în a facilita găsirea pe o hartă a locației exacte în care ți-ai lăsat telefonul sau în care a ajuns după ce a făcut picioare.

Cum găsești telefonul Android pierdut: Find My Device

Trecând însă pe istoricul acelui set de funcții, Android Device Manager nu mai există. De acum înainte, vei folosi Find My Device, o aplicație de mobil gratuită din Google Play și un serviciu online accesibil la această adresă. Procesul de reinventare este menit să atragă atenția asupra noii suite de aplicații și servicii de securitate pentru Android intitulat Google Play Protect.

Funcția de localizare a unui telefon Android pierdut sau furat a fost deja transpusă în mai multe țări străine, iar în română este intitulată Găsește-mi dispozitivul. În mod automat, orice terminal cu Android ar trebui să te invite să îți instalezi noua aplicație sau să-ți actualizezi Android Device Manager.

Ce faci dacă ți-ai pierdut telefonul Android

Printre opțiunile pe care le ai la dispoziție după ce ți-ai găsit telefonul, se numără blocarea de la distanță, ștergerea integrală a telefonului, prin readucerea sa la setările din fabrică, sau activarea unei alerte auditive. Complet nouă este ilustrarea procentului de baterie în acea interfață și a numelui conexiunii Wi-Fi la care este conectat aparatul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele