23 aug. 2017 | 07:35

Fără să știi, AccuWeather îți vinde informațiile de locație de pe iPhone

ACTUALITATE
Fără să știi, AccuWeather îți vinde informațiile de locație de pe iPhone

AccuWeather este una dintre cele mai populare aplicații pentru aflarea vremii probabile pe iPhone, dar se pare că și-a înșelat utilizatorii.

Calitatea informațiilor oferite de AccuWeather prin intermediul aplicațiilor sale de mobil continuă să fie foarte bună. Cu toate acestea, se pare că gigantul din spate a ales un mod neinspirat pentru a-și monetiza produsul. Un expert în securitate cu numele Will Strafatch a descoperit că programul gratuit de iOS îți accesează o serie stufoasă de informații doar pentru a le comercializa prin intermediul companiei Reveal Mobile.

Unele informații la care aplicația are acces sunt previzibile, precum locația ta actuală sau numele rețelei WiFi. A fost surprinzătoare descoperirea că, atunci când ai dezactivate serviciile de localizare pe dispozitiv, aplicația îți salvează BSSID-ul (adresa fizică mac a routerului din casă sau de la birou) și îl trimite către aceeași companie Reveal Mobile. Printr-un algoritm destul de complex, respectiva informație poate, de asemenea, să fie folosită pentru a te localiza. Când aplicația este închisă, locația ta mai poate fi înregistrată prin intermediul conexiunilor Bluetooth de tip beacon ce sunt active în anumite magazine și locații publice.

Reveal Mobile funcționează ca un SDK în interiorul AccuWeather și sunt șanse ca dezvoltatorii aplicației meteo să nu știe în totalitate câte informații sunt pasate mai departe. În orice caz, Strafatch a ajuns la concluzia că programul cu pricina a trimis informații către serverele Reveal Mobile de 16 ore într-o oră. Ca idee, detaliile de locație ale unui utilizator se monetizează foarte bine pe termen lung și pot fi folosite pentru a-ți oferi reclame personalizate cu o precizie foarte mare.

Atât Reveal, cât și AccuWeather au făcut publice declarații pe marginea subiectului. Deși au promis că situația se va remedia în următoarele zile, nici o secundă nu au negat validitatea descoperirii lui Will Strafatch. Un pic ciudat este faptul că cei de la Reveal au afirmat că ei nu încearcă să depășească limitările impuse de termenii și condițiile de utilizare impuse de Apple dezvoltatorilor de aplicații. În același timp, în contractul dintre Apple și dezvoltatori se menționează foarte clar că este interzisă monitorizarea locației sub orice formă dacă serviciile de localizare au fost dezactivate în Configurări.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele