Un Apple TV cu 4K și suport pentru HDR e mai aproape decât credeam

Un Apple TV cu 4K și suport pentru HDR e mai aproape decât credeam

Un dispozitiv Apple TV facilitează conexiunea wireless dintre gadgeturile companiei și un televizor, iar Apple lucrează intens la o nouă variantă.

Primul Apple TV a fost lansat în urmă cu aproximativ zece ani, înaintea primului iPhone sau iPad. Scopul său era facilitarea achizițiilor de filme și muzică din iTunes prin intermediul TV-ului din sufragerie. Câteva generații mai târziu, gadgetul a devenit mult mai capabil și versatil. Apple TV 4, modelul care se găsește acum în magazine a fost clasificat ca o microconsolă de gaming, deoarece suportă instalarea de jocuri, pe lângă aplicații de streaming și alte progrămele utile. Singurele sale limitări constau în lipsa suportului pentru redarea de conținut video în 4K Ultra HD cu HDR.

Pe de altă parte, nu există nici în iTunes Store astfel de conținut video UltraHD, deci este de înțeles lipsa suportului din actualul Apple TV. Se pare însă că Apple lucrează să remedieze situația și, odată cu conținutul 4K ce va ajunge în magazinul virtual al companiei, vom avea parte și de o nouă cutiuță gata de streaming la o rezoluție de patru ori mai mare decât Full HD 1080p.

Zvonuri pe marginea unui nou Apple TV sau chiar și a unui televizor Apple au circulat pe internet de câțiva ani, dar oficialii companiei americane au fost foarte rezervați în a face afirmații pe marginea subiectului. În schimb, cei de la Bloomberg se pare că au obținut informații despre viitorul gadget de la o sursă de încredere.

Dacă noile speculații se confirmă, în această toamnă ar trebui să ajungă în magazine un nou Apple TV alături de iPhone 8. Respectivul dispozitiv ar trebui să nu fie mai scump decât modelul aflat acum pe piață, dar ar trebui să vină cu suport pentru 4K și HDR. O nouă aplicație TV preinstalată pe aparat va facilita găsirea în timp real, pe baza unor comenzi vocale, a conținutului live sau înregistrat pe care ți-l dorești. Un televizor 4K va fi de asemenea util pentru a profita la maxim de performanța viitorului Apple TV.

Apple TV-ul de generația a cincea va fi lansat împreună cu o librărie stufoasă de conținut 4K pe iTunes. Va fi interesant de văzut cu cât plănuiește Apple să-ți vândă un film Ultra HD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: