Cum partajezi albumele din iCloud cu utilizatorii de Android sau PC [VIDEO]

Există multe soluții de a-ți partaja pozele cu prietenii, inclusiv să le postezi pe Facebook. Albumele din iCloud sunt însă native pe iDevice-uri și pot fi de asemenea partajate cu oricine foarte ușor.

Utilizatorii de iDevice-uri sunt în cea mai mare parte legați de iCloud. Același lucru este valabil și pentru posesorii de Android, doar că în acel caz este vorba de serviciile Google – Photos, Drive, Gmail, etc. O funcție interesantă din iCloud constă în realizarea de albume pe care să le partajezi cu prietenii. Acelea pot fi create și doar pentru tine, în cazul în care vrei să îți să sortezi niște imagini pe categorii și să te asiguri că sunt salvate în cloud. În același timp, albumele din iCloud pot în orice moment să fie partajate cu prietenii, indiferent dacă sunt sau nu posesori de iDevice-uri.

Avantajul posesorilor de iPhone care își partajează albume între ei constă în faptul că acestea apar automat în secțiunea Parjate sau Shared din Photos. Cei care primesc un URL către un album foto iCloud și folosesc un PC sau un Android pentru a vedea imaginile, trebuie să aibă grijă să pastreze respectivul link pentru a le mai vedea pe viitor. De asemenea, din momentul în care ai partajat acel link, nu ai nici un fel de control asupra persoanei sau persoanelor care îl vor accesa. Eventual, preventiv, după câteva zile îl poți dezactiva.

Pentru a partaja un album foto de pe iCloud cu orice persoană cu acces la internet, trebuie să intri în Photos. La secțiunea Shared in partea de jos a ecranului creează un album nou folosind butonul + din stânga sus sau accesează un album existent. Dacă îți lipsește secțiunea Shared in Photos, intră la Settings sau Configurări în iCloud, la Photos și activează Shared Albums sau Partajare poze iCloud. Revino în Photos.

În momentul în care ai un album iCloud în fața ochilor, apasă în dreapta jos pe Persoane și activează Site web public în noua pagină de meniu. Rămâne să apeși pe Partajați link-ul pentru a-l copia în memorie. Din acel moment, îl poți trimite printr-un SMS, prin WhatsApp, Viber sau orice altă aplicație de chat. Dezactivează Site Web Public dacă nu mai vrei să vadă nimeni acele imagini.

Alexandru Puiu
17:39 24.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video