05 apr. 2017 | 06:25

Cum arată Zelda Breath of the Wild în 4K Ultra HD pe PC

VIDEO ACTUALITATE

Zelda Breath of the Wild este disponibil oficial pe Wii U și pe Nintendo Switch. Se pare însă că poate fi jucat și pe PC prin intermediul unui emulator.

Popularitatea Nintendo Switch și cifrele sale de vânzări sunt impresionante. În același timp însă, se datorează aproape exclusiv unui singur joc – Zelda Breath of the Wild. Din acest motiv, s-ar putea să nu se bucure foarte mult cei de la Nintendo când vor afla că cineva a reușit să se joace același titlu pe PC. Mai mult decât atât, calitatea experienței pe PC s-ar putea să fie una chiar mai bună decât pe consolele Nintendo mai vechi sau mai noi.

Pe Nintendo Switch, Zelda Breath of the Wild poate fi jucat la rezoluție de 900p/720p. Rezoluția mai mare este disponibilă doar când consola este conectată la TV prin intermediul dock-ului inclus în pachet. Prin intermediul unui emulator de Nintendo Wii U, un utilizator pasionat a reușit să joace același titlu pe PC la rezoluție 4K Ultra HD. Performanța a fost posibilă folosind emulatorul CemU pe un PC cu o configurație foarte puternică. Rezultatele experimentului le puteți vedea în toată splendoarea lor în clipul de mai sus.

În mod evident, Zelda Breath of the Wild nu a fost gândit pentru experiențe 4K, dar asta nu înseamnă că nu arată spectaculos în format Ultra HD. Nici măcar nu a fost foarte greu să-l facă să meargă pe PC, iar o mare parte din experiența sa o puteți vedea detaliată pe Polygon. Sistemul folosit a fost construit în jurul unui Intel Core i7 – 6700K overclocked până la 4,3 GHz, cu 16GB RAM GSkill Ripjaws tactat la 2400MHz, un sistem de răcire Corsair h110i AIO și o placă video NVIDIA GeForce GTX 1070.

Nu au fost făcute publice cerințele minime pentru Zelda Breath of the Wild pentru PC, dar s-ar putea să fie destul de generoase. Dacă reușiți însă să puneți mâna pe jocul efectiv, ar fi păcat însă să nu-l încercați.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele