Instagram vrea să reinventeze ideea de teleconferință publică

Instagram vrea să reinventeze ideea de teleconferință publică

Instagram este una dintre cele mai populare aplicații pentru partajarea de fotografii și clipuri, dar va deveni și mai interesantă după o actualizare iminentă.

Toate serviciile Facebook trec printr-o perioadă explozivă de creștere a popularității. Instagram, WhatsApp și Facebook sunt cele mai populare rețele sociale și aplicații de chat de pe mapamond, iar acest lucru nu se va schimba prea curând. Motivul ține de actualizările de funcționalitate introduse la intervale regulate de timp. În plus, feedback-ul de la utilizatori ajunge aproape de fiecare dată să fie introdus în versiunile ulterioare ale programelor de mobil.

Aplicația Instagram a permis de aproape un an doritorilor să inițieze o sesiune de live streaming. Aceasta nu este o funcție nouă și se găsește într-o varietate foarte mare de alte programe. Printr-un update ce a început să se propage la utilizatori, Instagram îți va permite să inițiezi o sesiune de streaming cu un prieten. Practic, tu vei face teleconferință cu o persoană dragă, dar toate persoanele care îți pot accesa profilul de Instagram vor putea vedea și comenta pe parcursul sesiunii de streaming în doi.

Ideea pare destul de simplă. Rămâne să vedem cât de repede vor reuși cei de la Instagram să o facă disponibilă pentru marea masă a utilizatorilor rețelei sociale. Momentan, funcția se află într-o perioadă de test. Prin intermediul acestui nou tip de teleconferință publică în doi, ai putea să iei interviu unor personalități și întreaga comunitate de utilizatori ar putea să-ți ofere feedback în timp real.

Ca implementare a funcționalității, pe parcursul unui flux video live, e suficient doar să apeși pe noua pictogramă din dreapta jos și să alegi să participe una dintre persoanele care îți urmărește sesiunea live. Respectivul își dă acordul că vrea să fie live cu tine și asta a fost tot. În orice moment, persoana care a inițiat sesiunea de live streaming poate elimina pe cineva din fluxul video și poate adăuga pe altcineva în schimb.