Ce se va întâmpla cu mesajele de pe Twitter ale lui Donald Trump

Ce se va întâmpla cu mesajele de pe Twitter ale lui Donald Trump

Casa Albă a dat asigurări către Arhivele Naționale ale SUA că toate tweet-urile lui Donald Trump vor fi păstrate.

În această listă completă vor intra și mesajele în care acesta face greșeli de ortografie, dar și cele pe care Președintele le șterge, ulterior, de pe contul său. Conform theverge.com, directorul arhivelor, David S. Ferriero, i-a informat pe doi senatori democrați că mesajele de pe Twitter ale lui Trump sunt păstrate pentru posteritate, astfel încât generațiile viitoare să poată studia natura acestuia, dar și modul său de folosire a site-ului ca modalitate de guvernare.

Casa Albă a fost de acord cu această cerere doar după ce Ferriero a luat legătura cu biroul administrației prezidențiale și le-a reamintit angajaților de Presidential Records Act, care presupune datoria de a păstra toate informațiile transmise de Președinte prin canale publice.

În această categorie intră mesajele trimise de pe contul @realDonaldTrump, dar și cele care apar pe contul @POTUS, contul oficial de Twitter al Președintelui Statelor Unite. De cele mai multe ori, fie Trump, fie membrii echipei sale au sarcina de a analiza încă o dată mesajele postate, deoarece se întâmplă să apară greșeli, scrie theverge.com. Una dintre cele mai notabile este cea dintr-un mesaj postat cu trei minute înainte ca președintele să depună jurământul, când acesta a scris greșit ”honored”. Ulterior, mesajul a fost șters.

Scrisoarea trimisă de Ferriero către senatorii Claire McCaskill și Tom Carper a avut ca scop asigurarea celor doi democrați că nu există posibilitatea pentru Casa Albă să treacă cu vederea responsabilitatea transparenței. Recent, o altă îngrijorare pare să fi fost rezolvată, după ce Donald Trump a început să folosească un iPhone, cel mai probabil securizat, în locul terminalului nesecurizat Android pe care îl avea deja.

Citește și: