03 dec. 2017 | 13:30

Cele mai bune filme de animație care vor scoate copilul din tine

FEATURE
Cele mai bune filme de animație care vor scoate copilul din tine

Niciodată nu ești prea mare sau prea bătrân pentru filme de animație și slavă Domnului că la câte avem, nu vom îmbătrâni prea curând, asta-i clar.

Filmele de animație sunt acele filme la care te uiți, dar le spui prietenilor că te-ai uitat împreună cu copilul, verișorul sau fratele tău când, de fapt, el se uită cu tine. Indiferent de universul pe care îl prezintă sau de acțiunea care conturează povestea într-unul paralel poți spune, în care animalele vorbesc, de exemplu, animațiile fac parte din viața noastră, fie că accepți sau nu.

De-a lungul timpului au apărut o mulțime de animații, care mai de care mai colorate și amuzante, dar nu toate au fost catalogate drept fenomene. Așadar, mai jos găsești o listă cu cinci filme de animație care vor scoate copilul din tine la suprafață.

Filme de animație: Finding Nemo (2003)

Finding Nemo sau Nemo cum îi spunem toți, este poate cel mai cunoscut și mai îndrăgit film animat din câte există. Aventura subacvatică în care este urmărită călătoria amuzantă și plină de aventuri a doi pești, tată și fiu, Marlin și Nemo, care sunt separați de Marea Barieră de Corali, a strâns adepți din toate colțurile lumii și de toate vârstele. Nemo rămâne singur în imensul ocean, dar nu pentru mult timp, pentru că este prins și ajunge în acvariul unui dentist, împreună cu mai mulți peștișori. Astfel, Nemo va avea parte de aventura vieții lui, care-i va schimba total viața.

Filme de animație clasice: Toy Story I (1995)

Toy Story este un film animat, despre ce fac jucăriile, atunci când copii dorm sau nu sunt în cameră. Ele nu sunt nici pe departe niște obiecte sau lucruri, ci sunt exact ca noi, oamenii. Woody, păpușa-cowboy, jucăria preferată a unui băiețel, care devine și șeful celorlalte, și asta pentru că toate au văzut statul pe care l-a dobândit acesta.

Nu toate jucăriile gândesc la fel și nu yoate se supun acelorași reguli. Situația se schimbă când în cameră îți face apariția Buzz, un astronaut, care vrea să schimbe regulile și să restaureze ordinea din cameră. Un adevărat univers paralel, ce să mai. Dar trebuie să recunoști că măcar odată ți-ai imaginat cum ar fi dacă jucăriile tale ar fi exact ca cele din film

Animații cu mașini: Cars I (2006)

Lightning McQueen este mașinuța preferată a copiilor, asta e clar. Nu e chiar cel mai înțelept și mai docil, dimpotrivă, este puțin prea plin de el, dar ajunge să învețe și asta-i bine. Începător într-ale curselor de mașini, merge în viteză spre o cursă importantă, dar ajunge în Radiator Springs, unde ajunge să-l transforme din cel mai liniștit și ordonat, în cel mai dezordonat, după ce are parte de un accident de toată frumusețea. Astfel, ”mașinuțul” este nevoit să muncească în folosul comunității, fie că-i place sau nu. În cele din urmă ajunge să învețe să asculte și să se împrietenească cu locuitorii.

Filme de animație cu animale: The Secret Life of Pets (2016)

Filmul este o comedie despre ce fac animăluțele noastre de companie, după ce noi, oamenii, ne vedem de ale noastre și plecăm fiecare unde avem de plecat. Credeai că după ce ai închis ușa, cățelul tău stă opt ore nemișcat de lângă ușă și se plictisește până ajungi tu? Nici pe departe. O aventură plică de culoare și de umor, dată chiar de animalele tale preferate. Merită văzut, chiar dacă ai trecut de perioada copilăriei și a adolescenței.

Cele mai bune filme de animație: Frozen (2013)

Nu există copil care să nu știe cine e Ana, Elsa sau, mai ales, Olaf. Regatul de gheață a cucerit oamenii, de la mic la mare, care au aștepatat vreo doi ani să aibă o continuare. Recent, a apărut și partea a doua a animației, centrată pe Olaf.

Frozen spune povestea unei micuțe prințese cu o putere care poate să creeze sau să distrugă, dacă se lasă copleșită de ele. Cu reni, prinți, prințese, oameni de zăpadă și altele, Regatul de Gheață este un tărâm al basmelor, în care lucrurile nu sunt roz, nici pe departe, ci pline de intrigă și puncte culminante.