Ce specificații și ce preț are cel mai puternic Mac

Ce specificații și ce preț are cel mai puternic Mac

Apple are foarte multe portabile și all-in-one-uri în portofoliu, dar cel mai puternic dintre toate se va lansa în câteva zile cu numele iMac Pro.

Imediat se fac șase luni de când cei de la Apple au dezvăluit o reinventare radicală a clasicului iMac. Intitulat iMac Pro, acesta va fi cel mai puternic Mac pe care îl poți cumpăra pentru o periodă destul de lungă. Aceasta este noua stație de lucru a gigantului din Cupertino dedicată celor care fac bani din editare foto-video sau proiectare. Așa cum s-a remarcat cu seria de laptopuri MacBook dedicate creatorilor de conținut (și, acum, pare că nici prețul nu e prea mare).

În momentul în care a fost anunțat, la WWDC 2017, oficialii companiei americane au promis că va ajunge în magazine până la finele acestui an și se pare că au reușit să-și respecte promisiunea. Pe de altă parte, nu se poate spune același lucru despre Apple HomePod, boxa inteligentă care ar fi trebuit să apară odată cu noul iMac, dar, momentan, nu știe nimeni când va ajunge în magazine.

Prețul iMac Pro începe de la 5.000 de dolari. Mult mai sus decât un iMac pe care l-ai putea cumpăra în prezent. Acesta poate fi achiziționat din 14 decembrie, iar configurația de bază include un procesor Intel Xeon cu opt nuclee, 32GB RAM, un SSD de 1TB și o placă video Radeon Vega Pro cu 8GB de memorie dedicată. Apogeul, când banii nu sunt o problemă, constă într-un Intel Xeon cu 18 nuclee, 128GB RAM, un SSD de 4TB și o placă video Radeon Vega cu 16GB de memorie.

Din păcate, dacă soluția propusă de Apple în cel mai ieftin iMac Pro nu se pretează pretențiilor tale, vei fi nevoit să aștepți până în 2018 pentru modelul de top. În teorie, noul iMac Pro înlocuiește Mac Pro, care nu a mai fost actualizat de aproximativ patru ani.

Ar trebui să apară și un nou desktop marca Apple în următorul an, dar, momentan, acesta este cel mai puternic Mac.

Citește și: