Apple iMac Pro la WWDC 2017: cel mai puternic Mac creat vreodată a fost anunțat oficial

Apple iMac Pro este cel mai nou Mac al companiei americane și, conform oficialilor, cel mai performant sistem ieșit vreodată din Cupertino.

Utilizatori entuziaști de Mac sunt cei cu bugete foarte mari care reușesc să facă bani din utilizarea unui sistem Apple activând în domenii precum editare video, design, arhitectură și nu numai. Aceiași utilizatori au fost neglijați de compania americană deja de câțiva ani. La WWDC 2017 însă, oficialii Apple au lansat cel mai rapid Mac creat vreodată.

Noul iMac Pro costă o avere. Înainte să ajungem însă la acest detaliu tehnic, e bine de reținut că un astfel de computer all-in-one de 27 de inci disponibil doar într-un finisaj space grey poate fi achiziționat cu două procesoare Intel Xeon cu până la 18 nuclee fizice de procesare. Pe partea de grafică, sistemul va utiliza cel mai nou GPU profesional AMD Radeon Vega cu o lățime de bandă foarte mare. Respectivul Radeon va fi capabil de procesarea a aproximativ 22 teraflopi în anumite condiții.

În funcție de buget, puteți opta pentru un spațiu de stocare de până la 4TB în format SSD de mare viteză. Pe spate, pe lângă un port Ethernet de 10Gbit – o premieră pentru un sistem Apple, are patru porturi Thuderbolt 3. Panoul efectiv este un Retina Display cu o rezoluție nativă 5K. Sistemul de răcire a fost regândit de la zero pentru noul Apple iMac Pro, spre deosebire de iMac-ul standard de 27 de inci care se găsește în magazine.

Dacă nu era evident din descrierea de mai sus, acesta este un sistem pentru utilizatorii profesioniști care activează în domenii ce necesită atâta putere de procesare. A fost menționat până și suportul pentru realitate virtuală. Noul Apple iMac Pro va fi disponibil începând cu luna decembrie a acestui an începând cu prețul de 4500 de euro, în funcție de configurația pentru care optați.

Ca o notă de subsol, cei de la Apple au ținut să menționeze că acest iMac Pro nu ține loc de Mac Pro, iar un nou desktop Apple ușor de upgradata va fi anunțat în curând.

apple imac pro 2

Alexandru Puiu
23:32 05.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video