Cel mai ieftin model de Tesla Model S va fi desființat

Cel mai ieftin model de Tesla Model S va fi desființat

Tesla Model S nu a fost niciodată o mașină accesibilă, dar cea mai ieftină variantă tocmai a fost scoasă din producție.

Standardul pentru mașini integral electrice este Tesla. Compania americană condusă de Elon Musk nu are abilitatea de a produce autoturisme suficient de repede încât să facă față cererii foarte mari din partea utilizatorilor de pe întregul mapamond. Decizia anunțată zilele trecute s-ar putea însă să micșoreze un pic cererea.

Tesla Model S este disponibilă în mai multe variante cu dotări similare, dar cu baterii de capacități diferite. Până de curând, cea mai ieftină a fost versiunea cu un acumulator de 60kWh. Aceasta avea un preț de achiziție de 68.000 de dolari, fără alte dotări suplimentare sau subvenții de la stat. Următorul model incorporează o baterie de 75kWh.

Începând de luna viitoare, Tesla a confirmat că nu va mai comercializa Tesla Model S P60D cu 60kWh. Din acel moment, cel mai ieftin Tesla va avea un preț de achiziție de 74.500 dolari și va fi construit în jurul acumulatorului de 75kWh menționat mai sus. Merită reținut că, în practică, varianta de 60kWh folosea de fapt aceeași baterie de 75kWh, doar că diferența de 15kWh nu putea fi deblocată decât contra cost. Pentru doar 9500 de dolari, puteați face un upgrade la producător și ați fi obținut un salt în materie de autonomie de 20%.

Pentru că o astfel de decizie un pic ciudată din partea Tesla trebuia să vină cu câteva argumente, compania lui Musk nu s-a ferit să ofere un comunicat de presă pe marginea subiectului. Aparent, motivul este cât se poate de simplu și are legătură cu faptul că cererea era foarte mică pentru respectivul model. Cei mai mulți clienți cumpărau oricum versiunea de 75kWh și nu avea rost să mai rămână în ofertă cea de 60kWh. Cei interesați de respectivul model mai au până pe 16 aprilie 2017 să plaseze o comandă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: