Cea mai lungă postare pe Twitter a depășit toate recordurile

Cea mai lungă postare pe Twitter a depășit toate recordurile

Twitter a fost construit în jurul limitei de 140 de caractere, dar se pare că a existat un artificiu prin care a putut fi depășită cu brio respectiva limitare.

Oficialii Twitter au cochetat de mai multe ori cu eliminarea limitei de 140 de caractere per postare. Inițial, au introdus câteva excepții prin care ai fi putut să scrii un pic mai mult, dar de fiecare dată au revenit la cifra magică de 140. Se pare însă că respectiva limitare nu este chiar bătută în cuie, având în vedere demonstrația unor internauți nemți.

Doi nemți au făcut o postare pe Twitter în weekendul trecut de 35.000 de caractere. Detaliile exacte ale modului în care au reușit respectiva performanță nu sunt foarte clare, dar se pare că oficialii companiei americane nu au fost foarte încântați de respectiva performanță. În primul rând, au dezactivat temporar conturile de Twitter ale celor doi utilizatori. Postarea care a înșelat sistemul a fost ștearsă, dar nu înainte de a fi imortalizată pentru totdeauna în Arhiva Internetului. 

Acest gest extrem a fost făcut la scurt timp după ce online au apărut dezbateri pe marginea dublării limitei de caractere pe Twitter, de la 140 de caractere la 280. Din câte se pare, proiectul postării buclucașe a fost unul destul de elaborat, iar Timrasett și HackneyYT au căutat de mult o vulnerabilitate pentru materializarea sa.

După cum se poate vedea în postarea de pe Twitter de mai jos, performanța de a atinge 35.000 de caractere într-o singură postare a avut legătură cu publicarea unui URL. După o serie aparent fără noimă de caractere fără spațiu se poate vedea gruparea ”.cc/”. La o măsurătoare mai atentă, a ieșit la iveală faptul că au existat 27024 de caractere în numele de domeniu care a precedat .cc și alte 3244 de caractere ce au definit subdomeniul. Apropo, orice tentativă de a copia acea postare eșuează acum.

Citește și: