28 mai 2017 | 12:00

Ce îți trebuie pentru PlayStation VR și cât te costă ”toată afacerea”

TUTORIALE
Ce îți trebuie pentru PlayStation VR și cât te costă ”toată afacerea”

Ar trebui să fie un subiect cât se poate de clar. Din păcate, nu foarte multe persoane își dau seama ce îți trebuie pentru PlayStation VR.

Se pot spune multe cuvinte de laudă la adresa experiențelor oferite de PlayStation VR. Kitul oferit de cei de la Sony posesorilor de PlayStation 4 te transpune în lumi virtuale la aproape jumătate din prețul la care te-ar ajunge un PC de top cu un Oculus Rift sau HTC Vive. În același timp, realitatea virtuală în confortul căminului continuă să fie o experiență scumpă, indiferent de calea pe care o urmezi.

Problema majoră, cel puțin în cazul kitului de realitate virtuală de la Sony, este că nu prea îți dai seama ce îți trebuie pentru PlayStation VR. Ai fi tentat să crezi că, dacă investești aproximativ 1800 lei în casca Sony PlayStation VR ai rezolvat cazul, dar ești departe de adevăr. În primul rând, îți trebuie un PlayStation 4, PlayStation 4 Slim sau PlayStation 4 Pro. Toate sunt compatibile cu PS VR. Deși am detaliat toate diferențele între cele trei console în acest material, dacă banii nu sunt neapărat o problemă, ți-aș recomanda un PlayStation 4 Pro – aproximativ 1800 lei. Timpii de încărcare sunt semnificativ mai mici, iar în momentul în care ai casca pe ochii, nu prea o să te încânte să te uiți la un ecran de încărcare, indiferent cât de bine ar arată.playstation vr kit

Pe lângă un PlayStation 4 și un kit PlayStation VR, ai nevoie neapărat de o cameră PlayStation. Aceasta poate fi de orice fel. Toate sunt bune. Indiferent dacă este cea pătrățoasă care s-a lansat odată cu consola PS4 sau cea rotundă evidențiată de obicei în descrieri cu sufixul V2. O astfel de cameră PlayStation 4 V2, în funcție de magazin, costă aproximativ 280 lei.  E foarte important de reținut că nu se poate face nimic cu PlayStation VR și un PS4 fără camera de mai sus. Pur și simplu nu se instalează și nu se poate parcurge configurația inițială pentru a te juca vreun joc sau pentru a vedea vreun film.

Controllere PlayStation Move pot fi de asemenea mai vechi sau mai noi, dar important este să ai în vedere că achiziția lor este opțională. Dacă le ai deja, poți folosi și controllerele Move de la PS3. Deși există mai multe jocuri care îți vor oferi o experiență mai realistă cu ajutorul lor, aproape orice joc poate fi jucat cu controllerul standard de PS4 pe care îl găsești în cutie. Eventual, merită să investești în Sony PlayStation Move Twin Pack aproximativ 370 de lei, dacă vrei să faci un pic de efort când te joci și să dai mai mult din mâini. psvr farpoint

Dacă nu simți că ai investit suficient în această achiziție ipotetică, mai există posibilitatea cumpărării unor jocuri cu controllere dedicate, precum Farpoint. Acesta este un shooter care include în cutie un gadget ce aduce aminte de o pușcă și pe care îl vei folosi pentru a pune ținta pe inamici într-un mod mai realist. Controlerul respectiv original poate fi văzut în imaginea de mai sus și ține doar de tine să decizi dacă se justifică alți 360 lei pe PlayStation VR Aim Controller și jocul Farpoint.

În definitiv, dacă mai iei în calcul și câteva jocuri pentru PlayStation VR, precum VR Worlds, RIGS Mechanized Com League VR, Driver Club VR, Until Dawn: Rush of Blood, nici nu îți dai seama când ai ajuns la 4000 – 4500 lei cu întreaga investiție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele