Jocurile de pe PlayStation 4 vor fi disponibile și pe PC

Jocurile de pe PlayStation 4 vor fi disponibile și pe PC

Titluri exclusive de pe PlayStation 4 ar putea deveni disponibile pentru PC-uri foarte curând, datorită unei schimbări din partea Sony.

Sony a postat pe blogul PlayStation un articol în care discută despre serviciul de streaming PlayStation Now. Compania punctează că PlayStation Now îți oferă deja posibilitatea de a face streaming la 483 de jocuri de PS3, pe calculatoare și pe PS4.

Acest catalog, deja unul destul de generos, se extinde cu alte titluri, cele de pe PlayStation 4. Conform companiei, toate jocurile disponibile în catalog vor fi disponibile în cadrul unui abonament PS Now. Cu toate acestea, nu se dau însă foarte multe detalii cu privire la modul de funcționare, urmând ca Sony să detalieze asta în apropierea lansării.

Compania va începe un test privat care să conțină jocuri de PlayStation 4 în cadrul abonamentului PS Now, iar toți utilizatorii care folosesc o astfel de subscripție au șansa de a primi o invitație, scrie engadget.com.

Mutarea făcută de Sony vine pe fondul unei alte decizii, luate în urmă cu aproximativ o lună. La acea vreme, compania spunea că PlayStation Now va rămâne exclusiv pentru PS4 și pentru PC-uri. Începând cu 15 august 2017, cei care au un PS3, un PS Vita, un PlayStation TV, dar și alte dispozitive care oferă acces la serviciu să nu mai poată accesa platforma.

Sony menționează și că PS Now folosește salvări în cloud, astfel că dacă începi un joc pe PlayStation 4, ai posibilitatea de a continua de unde ai rămas pe un alt PS4, dar și pe un calculator.

Rămâne de văzut dacă un asemenea serviciu va ajunge să fie disponibil și în România. Nu cred că ar trebui să ne așteptăm la o lansare imediată, dar n-ar fi rău ca Sony să nu ignore și piața de aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: