Boost mode: PS4 Pro vine cu o veste bună pentru amatorii de jocuri vechi

Dacă ați făcut investiția într-un PS4 Pro și aveți deja o colecție stufoasă de jocuri pentru PS4, acelea se vor mișca subit mult mai bine prin noul ,,boost mode”.

Cu PS4 Pro, Sony speră să se adreseze unei noi generații de gameri cu bugete generoase și televizoare 4K. Asta nu înseamnă însă că japonezii nu vor să ajute și persoanele care au făcut deja o investiție serioasă în jocuri pentru PS4 sau PS4 Slim.

Încă de la momentul anunțării PS4 Pro, era evident că noua consolă va fi perfectă pentru a vă juca orice joc lansat vreodată pentru PS4. Mulți au fost curioși însă la ce va ajuta puterea sporită de procesare dacă în cea mai mare parte a timpului vă veți juca doar titluri mai vechi. Răspunsul la această întrebare are două părți.

În primul rând, o parte dintre jocurile lansate pentru PS4 vor beneficia de actualizări din partea dezvoltatorilor pentru a profita de puterea de procesare mai mare. În acel caz, personajele vor arăta mai bine, iar mediul înconjurător va fi randat la distanță mai mare. Pentru jocurile neglijate de PlayStation 4 lansate mai de mult, va exista ,,boost mode”.

Acest nou mod detaliat de cei de la NeoGAF va fi introdus în viitorul apropiat printr-un update de firmware adus consolei. Se va reflecta într-o crește importantă a numărului de cadre pe secundă randate în jocurile de PS4 cu framerate dinamic. Dacă efectul nu este unul foarte plăcut, în orice moment puteți dezactiva acea funcție din meniu. Jocurile cu rezoluție dinamică, vor putea să stea o perioadă mai lungă la 1080p. Prin actualizarea 4.50, s-ar putea să se micșoreze și timpul de încărcare al jocurilor vechi.

Într-o declarație pentru cei de la Engadget, Sony a confirmat existența noii funcții Boost Mode și a menționat că momentan se află doar în beta, dar în câteva săptămâni va ajunge la toți posesorii de PS4 Pro.

10:38 06.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video