Commodore 64, calculatorul copilăriei, va fi relansat în 2018

Commodore 64, calculatorul copilăriei, va fi relansat în 2018

În funcție de vârsta pe care o ai, Commodore s-ar putea să reprezinte prima ta interacțiune cu un computer modern, iar într-o variantă actualizată, se va relansa în 2018.

Acum 20 – 30 de ani, calculatoarele personale erau de forma unei tastaturi mecanice supradimensionate cu unul sau două porturi și un slot de floppy pe lateral. Acelea puteau găzdui doar câteva jocuri, dar majoritatea sarcinilor era realizate prin intermediul câtorva linii de comandă, reprezentând de fapt o invitație să te obișnuiești cu principiile de bază ale programării.

Cum au făcut de altfel cei de la Nintendo cu ale lor console clasice, o companie mai puțin cunoscută încearcă să ne tenteze cu o reinventare a bătrânului Commodore pentru o nouă generație de gameri. De fapt, este vorba de o variantă mini de Commodore 64, o versiune mai performantă raportată la vremurile de atunci. Merită reținut că afirmația de pe cutie, conform căreia acesta este cel mai bine vândut computer personal din toate timpurile este adevărată. Ca urmare, dintr-un punct de vedere, achiziționați o bucățică de istorie.

Nu este foarte clar dacă funcționalitatea gadgetului va fi foarte similară cu cea a versiunii originale, dar important este că va veni la pachet cu nu mai puțin de 64 de jocuri clasice. Pentru a te bucura de ele, nu trebuie decât să conectezi consola TV prin HDMI și să ai parte de foarte mult timp liber.

Momentan, nu este foarte clar dacă lista de jocuri va putea fi actualizată ulterior sau dacă există suport pentru cei care mai au în continuare jocuri din acea perioadă. Ca referință, consolele clasice Nintendo relansate au venit cu o listă ”bătută în cuie” de jocuri.

Lista completă de jocuri pe care le vei putea juca pe Mini Commodore 64 este disponibilă pe site-ul producătorului, Retro Games Limited. Nu știm din păcate o dată exactă de lansare pentru consolă, dar ar trebui să ajungă la utilizatori în prima parte a anului viitor la prețul de 70 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: