08 aug. 2017 | 09:00

O nouă consolă apelează la melancolie pentru a-ți stârni interesul

ACTUALITATE
O nouă consolă apelează la melancolie pentru a-ți stârni interesul

Fanii gamingului pe 16 biți vor fi bucuroși să afle că jocurile lor de SNES pot fi jucate în curând cu o nouă consolă.

În ultimul an, cei de la Nintendo au lansat deja o consolă pentru fanii jocurilor de pe vremuri și se pregătesc de a doua. Atari face același lucru. Din păcate, respectivele creații sunt disponibile în stocuri limitate și, mai mult decât atât, vin cu jocurile preinstalate, nefiind compatibile cu cartușele de gaming lansate în urmă cu câteva decenii. Există însă câteva soluții.

Într-o perioadă în care nostalgia pentru titluri pe 16 biți este mai actuală ca niciodată, o companie cunoscută pentru emulatoarele sale de console vechi iese la înaintare cu o nouă propunere. Deși Hyperkin a lansat în trecut câteva console pentru retro-gaming, se pare că este pe ultima sută de metri a unui nou astfel de gadget. Viitoarea consolă va fi dedicată pasionaților de gaming pe SNES – Super Nintendo Entertainment System.

La această oră, Hyperkin are în ofertă o consolă compatibilă cu cartușele clasice de SNES intitulată RetroN 5. Ilustrată în imaginea de mai sus însă, aceea costă 160 de dolari pentru că este compatibilă și cu alte câteva platforme. Viitorul model compatibil cu SNES va fi însă mai simplu, nu se va mai baza pe platforma Android pentru a funcționa și, în definitiv, ar trebui să fie semnificativ mai ieftin. Ca referință, există de exemplu consola Hyperkin RetroN 1 HD pentru jocurile de NES, iar acel gadget costă doar 40 de dolari.

retro N hd snes

În privința specificațiilor, viitoarea consolă Hyperkin compatibilă cu SNES va rula jocurile la rezoluție HD cu un raport de aspect de 16:9 sau 4:3. În partea din față va avea două porturi pentru controllere, o ieșire HDMI și RCA-uri pentru TV-urile cu tub. Alimentarea se pare că va avea loc printr-un port microUSB. Nu se știe momentan când va ajunge în magazine sau care va fi prețul de achiziție.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele