O firmă poloneză funcționează cu ajutorul unui computer lansat acum 34 de ani

O firmă poloneză funcționează cu ajutorul unui computer lansat acum 34 de ani

Acum puțin timp, Phil Schiller de la Apple a spus că i se pare trist că oamenii folosesc computere vechi de cinci ani. Ei bine, o firmă din Polonia i-ar frânge, probabil, inima.

Un service auto din Gdansk, Polonia, foloseşte de 25 de ani, în activitatea de zi cu zi, un computer Commodore 64 original. Nu, nu este vorba despre un remake, ci despre modelul Commodore 64, lansat în urmă cu 34 de ani, în 1982, cu procesor de un 1 MHz și 64 KB memorie RAM. Imaginea cu computerul a fost publicată pe pagina de Facebook Commodore USA, dar noi am aflat despre el de la cei de la Geek. Oricum, merită să aruncați o privire asupra postării de pe Facebook pentru comentariile nostalgice ale utilizatorilor.

Bătrânul computer este folosit pentru echilibrarea arborilor cardanici, iar într-un sfert de secol, a trecut prin multe peripeții. A fost aproape inundat cu apă atunci când a fost uitată o fereastră deschisă lângă el, pe timp de ploaie şi a fost folosit pe post de toaletă pentru păsările din vecinătate. Totuși, încă rezistă eroic, așa că mecanicii probabil l-au acceptat ca pe un membru al familiei, de care nu sunt dispuși să se despartă atât timp cât funcționează.

Acesta nu este singurul computer antic folosit încă în 2016. Autorităţile din statul Michigan, SUA, utilizează un model Commodore Amiga pentru a controla sistemul de încălzire şi aerul condiţionat din 19 şcoli publice. Partea bună e că, fiind atât de vechi, computerul, care şi-a început activitatea de reglare a temperaturii în anii ’80, este imun la pericolele informatice actuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: