Premieră pentru Bose: SoundSport Free sunt primele căști wireless

Premieră pentru Bose: SoundSport Free sunt primele căști wireless

Pentru a se alinia la trendul din piață, cei de la Bose și-au anunțat prima variantă de căști complet fără fire. Intitulate SoundSport Free, acestea arată foarte bine.

În urmă cu doi, trei ani, mai multe companii necunoscute și-au încercat norocul în materializarea unui proiect foarte ambițios. Era vorba de realizarea unei perechi de căști in-ear care nu includeau cablul de conectare între ele. Clasificate ulterior ca fiind cu adevărat wireless, acele căști aveau o autonomie infimă și costau o avere.

Între timp, situația s-a remediat și majoritatea producătorilor importanți de gadgeturi și-au anunțat modele mai eficiente energetic și mai atrăgătoare pe aceeași rețetă. În plus, prețurile au scăzut semnificativ, mai ales după ce Apple și-a anunțat propriile AirPods.

Cea mai recentă intrare în domeniul căștilor cu adevărat fără fire a venit de la Bose. Varianta lor poartă numele de SoundSport Free și împrumută designul popularei serii SoundSport, dar elimină firele din ecuație. În continuare sunt destinate persoanelor active care nu vor să renunțe la muzica preferată în timpul exercițiilor de la sală sau din confortul căminului.

O cască are doar 10 grame, cu o lățime de 2,8 centimetri și înălțime de 3 centimetri. În privința calității audio, cei de la Bose sunt foarte încrezători în noul lor produs și au afirmat că noul set de antene ar trebui să ofere o conexiune stabilă în orice condiții de utilizare. Căștile sunt rezistente la apă și transpirație și ar trebui să redea conținut audio în condiții optime de până la 10 metri distanță de sursă.

Autonomia specificată de producător pentru Bose SoundSport Free este de 5 ore. Carcasă în care le pui la păstrare în deplasare îți oferă alte 10 ore de autonomie, fiind capabilă să-ți încarce căștile din mers. Sunt compatibile cu Siri și Google Assistant și vor ajunge în magazine în luna octombrie a acestui an la 250 de dolari. Pe lângă negru, vor mai fi disponibile în culorile albastru și galben.

Citește și: