Blizzard le pune bețe în roate trișorilor din Overwatch

Blizzard le pune bețe în roate trișorilor din Overwatch

Într-o perioadă în care Overwatch încearcă să devină unul dintre jocurile importante din campionatele de eSports, Blizzard luptă intens împotriva trișorilor.

Indiferent cât de bine este pus la punct un joc, niciodată nu este imposibil să trișezi dacă ai un pic de talent la programare sau dacă te-ai decis că merită să investești bani în acest subiect. Partea frustrantă este că foarte mulți trișează în jocuri online, împotriva unor persoane reale. În astfel de situații, dezvoltatorii jocurilor ajung să se afle într-o competiție continuă cu creatorii de soluții de trișat, dacă nu cumva se ajunge la proces.

Cel mai recent conflict a fost inițiat de către Blizzard, creatorul unor jocuri populare precum World of Warcraft, Diablo sau Overwatch. Compania americană speră să oprească practica utilizării de ,,aimbot”. Trucul cu pricina implică folosirea unui program ce te ajută să vezi mai bine inamicii și să pui ținta pe ei în mod automat.

Conceptul de aimbot este unul foarte vechi și a fost impliementat în FPS-uri încă de la primele versiuni de Counterstrike. În urma ultimei actualizări adusă Overwatch, orice sisteme automate de pus ținta au mari șanse să devină inutile. Conform unei postări pe Reddit, patch-ul cu pricina aduce câteva modificări de texturi și nuanțe care vor face imposibilă utilizarea unor algoritmi de recunoaștere facială a caracterelor din joc.

,,Boții de țintă bazați pe recunoaștere facială, prezenți mai ales în Coreea, funcționează prin identificarea anumitor valori RGB prezente în contururile inamicilor. Începând cu această actualizare, contururile își schimbă insignifiant culoare (insesizabil pentru ochiul uman) în așa fel încât motoarele de recunoaștere facială din aimbots vor deveni fie inutile, fie foarte imprecise.” Cei de la Blizzard au zero toleranță pentru persoanele care sunt prinse trișând în Overwatch. Orice persoană care va încerca să înșele sistemul, nu se va mai putea juca, iar investiția inițială în titlu va fi devenit inutilă.