Un număr mare de fani Overwatch nu folosesc plăci video dedicate

Un număr mare de fani Overwatch nu folosesc plăci video dedicate

Spre surprinderea celor care au ajuns să asocieze FPS-urile de top cu plăci video dedicate și scumpe, se pare că nu este cazul Overwatch.

Odată cu lansarea fiecărui shooter precum Battlefield, Call of Duty sau Quake, ești tentat să crezi că există un contract nescris între dezvoltator și creatorii de plăci video. Dacă nu cumva te orientezi către versiunile pentru console, versiunile de PC sunt exagerat de pretențioase la capitolul hardware. În mod îmbucurător însă, există și excepții de la regulă, iar unele dintre ele vin de la unul dintre cele mai de succes studiouri din lume.

Overwatch este creația celor de la Blizzard, o companie care a devenit populară prin intermediul francizelor Warcraft, Diablo și Starcraft. Intrarea lor în domeniul FPS-urilor s-a dovedit însă a fi una foarte profitabilă, în parte și datorită compatibilității Overwatch cu o varietate foarte mare de platforme. Pe lângă disponibilitatea sa pe console, titlul pare că se mișcă decent chiar și pe sisteme cu plăci video integrate.

Astfel, spre deosebire de cel mai nou Tom Clancy`s Ghost Recon, Overwatch nu are nevoie de o placă video dedicată NVIDIA sau AMD de 2000 – 3000 de lei. În schimb, conform celor de la PC Gamer, unul din cinci jucători de Overwatch folosește o placă video Intel fără memorie dedicată. Informația provine de la Ryan Green – senior software engineer în cadrul Blizzard. Inginerul s-a arătat foarte mândru de cei de 22% dintre jucători care nu au investit într-o placă video separată.

Din câte se pare, aceasta a fost intenția dezvoltatorului încă de la început. Blizzard a vrut să creeze un joc care să funcționeze pe sistemele unui public cât mai larg fără compromisuri majore de performanță. Din start, și-au propus un target de 30 de cadre pe secundă fără fluctuații majore pentru toată lumea. Cum era de așteptat, nu foarte mulți au înțeles de ce este necesar efortul suplimentar pentru a face jocul compatibil cu sisteme mai slabe. Justificarea a venit în momentul în care s-au văzut vânzările.