Bitcoin s-a „spart“ în două: Bitcoin Cash e noua monedă

Bitcoin s-a „spart“ în două: Bitcoin Cash e noua monedă

Cea mai populară monedă criptografică s-a împărțit în urmă cu mai puțin de 24 de ore. Acum vor exista simultan Bitcoin și Bitcoin Cash.

În urma unui proces intitulat hard forking, Bitcoin s-a împărțit în Bitcoin și Bitcoin Cash. Procesul inevitabil a fost rezultatul unor discuții începute în urmă cu câteva luni. Din câte se pare, câteva limitări ale platformei învechite din spatele celei mai populare monezi criptografie au dus explorarea acestei soluții. Cu alte cuvinte, Bitcoin a ajuns într-un punct în care nu mai putea să crească.

Împărțirea va avea consecințe variate pentru fiecare utilizator. În funcție de portofelul digital pe care îl ai sau platforma de tranzacționare pe care o utilizezi s-ar putea să fie destul de complicat să profiți într-un fel sau altul de această schimbare. Partea importantă este că moneda nu a devenit subit instabilă. Deși la anunțarea strategiei s-a devalorizat brusc cu aproximativ 7%, și-a revenit în mai puțin de 24 de ore. Când mai mulți utilizatori vor înțelege ce înseamnă pentru ei lansarea Bitcoin Cash, este foarte probabil să-și continue trendul ascendent în valoarea de tranzacționare.

Momentan, platforme importante de tranzacționare precum CEX.io au încetat orice achiziție sau vânzare. Coinbase, cea mai populară casă de schimb pentru Bitcoin, a refuzat să accepte standardul Bitcoin Cash, pe motiv că nu va rezista foarte mult.

La bază, Bitcoin a fost prima monedă digitală care a utilizat tehnologia blockchain. Asta înseamnă că nu a existat o bancă al cărei scop era să intermedieze tranzacțiile și nici să controleze de la cine vin sau unde se duc banii. Practic, totul se realiza printr-o rețea de servere. Bitcoin Cash va funcționa în aceeași manieră, cu mențiunea că se va scala mai bine în timp. Cel mai mare avantaj al schimbărilor tehnologice introduse de Bitcoin Cash constă în mărirea blocului de date ce poate fi transferat de la 1MB pe minut la 2MB.

În contextul în care rețeaua Bitcoin actuală suporta doar efectuarea a șapte tranzacții pe secundă, situața ar trebui să arate mult mai bine în curând. Pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat cu Bitcoin și de ce este benefică lansarea standardului Bitcoin Cash, cei de la Coindesk au creat un ghid elaborat care explică schimbările.

Citește și: