05 iul. 2017 | 15:46

Cel mai mare jaf Bitcoin: A fost furat echivalentul a peste un miliard de dolari

ACTUALITATE
Cel mai mare jaf Bitcoin: A fost furat echivalentul a peste un miliard de dolari

Una dintre cele mai mari case de schimb valutar online care acceptă și Bitcoin, Bithumb, a fost jefuită recent de hackeri de echivalentul a peste un miliard de dolari în valută electronică. Un număr mare de conturi de ultilizatori a fost compromis în urma acestui atac cibernetic.

Bithumb este cea mai mare casă de schimb valutar online din Coreea de Sud. Ea controlează 10% din tranzacțiile mondiale cu Bitcoin și 20% din tranzacțiile mondiale cu Ethereum, o altă formă de valută digitală. Bithumb este al patrulea cel mai mare jucător de pe piața de exchange cu Bitcoin, și primul în ceea ce privește Ethereum. Atacul a fost bine țintit, având în vedere că hoții au reușit să pună mâna pe atât de mulți bani. Jesse James și jefuitorii de trenuri din Vestul Sălbatic sunt chiar de domeniul trecutului. Acum asistăm la jafurile secolului 21.

Pe lângă suma impresionantă furată, hackerii au reușit să fure și informațiile personale a 31.800 de membri Bithumb. Ei au pus mâna pe numele lor complete, adresele de e-mail cât și numerele de telefon, au spus autoritățile sud-coreene. Cu toate acestea, Bithumb susține că au fost păgubiți aproximativ 3% din totalul clienților lor. Casa de schimb valutar a raportat jaful poliției la o zi distanță după ce a aflat de el.

De asemenea, atacul nu ar fi luat la țintă rețeaua securizată a companiei. Se pare că un calculator personal din casa unuia dintre angajați ar fi fost spart. Astfel hackerii au obținut credențiale de acces de rang înalt și au reușit să-și ducă jaful până la capăt. Mai mult de 100 de clienți ai Bithumb au depus plângeri la poliție în ceea ce privește jaful, iar divizia de crime cibernetice a forțelor de ordine sud-coreene a demarat o investigație. Nu se știe încă nimic despre făptuitorii jafului, notează publicația Thehackernews.com.