22 iun. 2017 | 08:17

La 18 ani a devenit milionar în Bitcoin și a renunțat la liceu

ACTUALITATE
La 18 ani a devenit milionar în Bitcoin și a renunțat la liceu

Se discută din ce în ce mai des de Bitcoin în ultima perioadă, dar nimeni nu se aștepta să apară milionari a căror activitate s-a rezumat la tranzacționarea monezii virtuale.

La ora actuală, au apărut în piață foarte multe monezi virtuale din categoria criptocurrency. Unele sunt mai sigure decât altele. Unele au fost subiectul unor scadaluri de proporții, dar toate au fost inspirate de Bitcoin. Respectiva monedă este singura care a făcut față cu brio tuturor tentativelor de hacking și, din acest motiv, a ajuns să se tranzacționeze cu niște sume fabuloase. Faptul că până și în România există bancomate care suportă Bitcoin se datorează gradului sporit de siguranță aferent acestei monezi.

[related]

La ora actuală, valoarea unui singur Bitcoin este de aproximativ 2700 de dolari. Acesta este un record semnificativ pentru monedă și reprezintă o încurajare adresată celor care au fugit până la această oră de ideea monezilor virtuale. Trecând însă peste faptul că tot mai mulți investesc în Bitcoin, cei mai câștigați sunt cei care au fost curajoși și au investit în urmă cu cinci sau 10 ani, când valoarea monezii era infimă.

În această categorie intră Erik Finman, un tânăr de 18 ani care, în fața părinților săi și-a câștigat dreptul de a renunța la liceu când a ajuns milionar în dolari înaintea împlinirii vârstei majoratului. Aceasta a fost înțelegerea absurdă pe care a făcut-o cu părinții săi, iar aceștia au fost de acord că nu trebuie să meargă la facultate dacă ajunge milionar până la 18 ani.

Tânărul Erik Finman se află în posesia a 403 bitcoin, care la această oră valorează 1,09 milioane de dolari. Având în vedere că un Bitcoin costă 2700 de dolari acum, merită reținut că tânărul a investit în Bitcoin în 2011, când aceeași monedă valora 12 dolari. Partea interesantă este că Finman realizeză volatilitatea Bitcoin, dar este încrezător în stabilitatea oferită de această formă de criptocurrency. Investiția sa inițială în Bitcoin a fost de 1000 de dolari și a vândut monezile achiziționate în 2013, când un singur Bitcoin valora 1200 de dolari.

[readmore]

,,Personal, cred că Bitcoin o să ajungă să valoreze câteva sute de mii de dolari, până la un milion pentru o singură monedă.” Milionarul în dolari a ajuns la această oră să fie citat de CNBC.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele