Bateriile Pikachu, scoase din producție pe motivul că se supraîncălzesc

Bateriile Pikachu, scoase din producție pe motivul că se supraîncălzesc

Pikachu, mascota oficială a francizei Pokémon și cel mai recunoscut personaj care are puterea de a-i electrocuta pe inamici, este imaginea unui produs al companiei care este rechemat în fabrică, pe motivul că se supraîncălzește. Cam mare coincidența, nu?

Zilele trecute, compania Pokémon a publicat un anunț pe pagina oficială prin care îi anunța pe fani că două dintre bateriile produse, și care purtau imaginea renumitului Pikachu, dar și a poke-mingilor, nu sunt sigure folosirii.

Utilizatorii au observat că acumulatorii deveneau în mod anormal de calzi și generau fum, un simptom clar al unei defecțiuni de producție, conform Mashable. Drept urmare, compania Pokémon le-a cerut clienților să înceteze utilizarea produselor în cauză. Acestea au fost create în colaborare cu o firmă de electronice din Tokio, numită Near Direct.

Bateriile erau disponibile pentru achiziționare doar prin intermediul centrului Pokémon, a magazinului online specific al companiei, dar și pe site-ul Amazon din Japonia. Deși pare să poată fi achiziționate doar în țara de origine, acestea se găseau la vânzare și pe Amazon și eBay. Acumulatorii tematici au fost lansați pe 16 septembrie 2016 și au fost retrași din producție pe 13 februarie 2017. Așa că, în condițiile actuale, nu mai pot fi regăsiți pe piață.

Pentru cei care au achiziționat aceste dispozitive direct din magazinele oficiale ale companiei, le pot returna la sediile sale. Pentru utilizatorii din Japonia, aceștia își pot primii banii în întregime înapoi, adică 2.808 yeni (sau 24.30 de dolari) în oricare dintre centrele companiei.

Cei de peste mări par să nu aibă atâta noroc pentru că Pokémon încă nu a anunțat pe canale oficiale dacă va accepta retururile din străinătate sau nu. Dar chiar dacă Pikachu și-a pierdut abilitățile de a-ți reîncărca telefonul, îi poți găsi un loc frumos și luminos pe biblioteca sau pe biroul tău, pentru că de acum în colo nu va juca vreun alt rol, decât cel de bibelou.

Citește și:
Etichete: