Descoperirea despre delfini care îți arată că se poartă fix ca oamenii

Descoperirea despre delfini care îți arată că se poartă fix ca oamenii

Se pare că nu doar bărbații apelează la tertipuri de genul cadouri și wingmen când vine vorba de a cucerit femei. Delfinii masculi depun aceleași eforturi.

Oameni de știință de la Universitatea de Vest din Australia (UVA), Universitatea din Zurich și Universitatea Murdoch au publicat concluziile studiului lor, conform căruia există un ritual printre delfini când vine vorba de cuceriri. Acești delfini le oferă femelelor bureți marini mari în speranța împerecherii. Este prima oară când acest comportament este observat în cadrul speciei.

Comportamentele complexe ale masculilor din lumea animală au fost observate și cu alte ocazii. Totuși, rareori aceștia se obosesc să care obiecte pentru a atrage un partener. Păsările de grădină au un asemenea comportament. Ele aruncă obiecte colorate  în aer. În cazul delfinilor masculi, ei cară obiecte pentru a demonstra forța și calitatea lor de partener de împerechere, conform savanților.

Cercetătorii au observat un delfin cum se scufundă, ia un burete marin de pe fundul mării, îl așază pe bot și îl aduce femelei. Simon Allen, de la UVA, a spus că a rămas perplex să observe aceste comportamente la început. Totuși, pe măsură ce anii au trecut, dovezile s-au adunat. O altă curiozitate a fost că acești delfini folosesc și camarazi care să îi ajute în cuceririle lor. Comportamentul acesta se poate observa și în lei, maimuțe urlătoare și la oameni.

După cum știm, cadourile și camarazii nu sunt întotdeauna de ajutor. Oamenii de știință urmează să facă cercetări pentru a descoperi cât de eficiente sunt aceste metode în rândul delfinilor sau dacă rata lor de succes este la fel de modestă ca la noi.

Sursa: Mashable