ASUS NovaGo e laptopul de care îți va păsa și surpriza e procesorul

ASUS NovaGo e laptopul de care îți va păsa și surpriza e procesorul

ASUS NovaGo ajunge pe piață în 2018. Spre deosebire de ce-ai văzut până acum, acesta are un avantaj de care vei ține cont.

ASUS NovaGo e primul laptop echipat cu procesor Qualcomm (Snapdragon 835 Mobile PC cu X16 LTE) și conexiune Gigabit LTE. Promisiunea e autonomie de până la 22 de ore și vine cu 8GB RAM, stocare UFS 2.0 de 256GB și două porturi USB 3.1.

Conform ASUS, NovaGo este un nou tip de laptop, conceput pentru utilizatorii care apreciază conectivitatea continuă. Gigabit LTE ar trebui să asigure viteze de download de până la 1Gbps – de la trei până la șapte ori mai rapid decât vitezele medii broadband. Astfel, un film de două ore poate fi descărcat în aproximativ 10 secunde. Modemul oferă conectivitate la nivel global având suport 4CA (4 LTE band aggregation) pentru diferite standarde.

Patru antene asigură o conectivitate rapidă în rețelele celulare LTE Advanced Cat 16, în timp ce tehnologia Wi-Fi dual-band 802.11ac MU-MIMO furnizează viteze de până la 867Mbps. Mai mult, acest laptop vine și cu eSIM. Permite schimbarea operatorului fără înlocuirea cartelei SIM. Utilizatorii vor putea activa un plan de date local din Windows Store.

Despre autonomie ar trebui să știi că a fost calculată la redare video. Totuși, ASUS promite stand-by de 30 de zile.

Trebuie să știi și că memoria UFS 2.0 este un nou standard de stocare flash, cu viteze de până la 1,4Gbps. Depășește astfel stocarea SSD și eMMC. NovaGo vine cu Microsoft Windows 10 S. Fiecare aplicație pentru laptopurile ARM cu Windows este verificată de Microsoft pentru compatibilitate, securitate și protecție.

Ca design, ASUS NovaGo are o balama care se poate deschide la 360 de grade. Desigur, ecranul este sensibil la atingere și dispune de suport pentru ASUS Pen (1.024 de niveluri de presiune). Diagonala e de 13,3 inci, full HD, cu un unghi larg de vizualizare de 178 de grade șiacoperire de 100% din spectrul de culoare sRGB.

[readmore]

ASUS susține că are deja parteneriate cu o varietate de servicii internaționale de telecomunicații incluzând Sprint, Verizon, TIM, China Telecom și Chunghwa Telecom. Laptopul va fi comercializat prima dată în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Franța, Germania, China continentală și Taiwan. Ca preț, modelul cu 4GB RAM și 64GB UFS 2.0 va fi disponibil la prețul de 600 de dolari. Configurația cu 8GB RAM și 256GB UFS 2.0 va costa 800 de dolari. În România, laptopul va costa aproximativ 3.000 lei.

Citește și: