Automatizarea pe iOS va fi posibilă mulțumită unei noi achiziții Apple

Automatizarea pe iOS va fi posibilă mulțumită unei noi achiziții Apple

Până în acest moment nu a existat o posibilitate de automatizare a sarcinilor pe iOS, însă Apple cumpără Workflow, o aplicație care va schimba acest fapt și va face posibilă automatizarea fluxului de lucru.

Deși de-a lungul anilor aveam posibilitatea de a apela la numeroase opțiuni pentru automatizarea sarcinilor pe Mac, și amintim aici de AppleScript și de Automator, iOS-ul nu dispunea de asemenea îmbunătățiri. Ultima achiziție a Apple vrea să schimbe acest lucru. Astfel, Workflow va deveni un software care îți va permite să te folosești de sisteme de control pentru a automatiza atribuțiile iOS, conform Engadget.

Vei putea să apeși pe un singur buton pentru a duce la îndeplinire o multitudine de sarcini. Lucru care ar putea fi atrăgător în special pentru utilizatorii înrăiți care dețin iPad-uri. În acest mod, aceștia vor avea posibilitatea de a-și trata tableta mai mult ca un calculator. De asemenea, în cazul iPhone-ului, vei putea încărca imagini pe un serviciu de cloud sau ai putea să-ți înștiințezi un membru al familiei în legătură cu o ultimă știre, și toate astea prin apăsarea unui buton.

Se întrezăresc, în aceeași măsură, utilizări pe partea de automatizare a dispozitivelor inteligente din casa ta pe care le vei putea controla cu rapiditate și fără a investi prea mult efort.

Spre deosebire de multe achiziții, Apple nu plănuiește să închidă Workflow din prima. Aplicația va fi disponibilă mai mult timp în App Store și, pentru moment, ea este gratuită. Sursele susțin că, probabil, lucrurile nu vor rămâne astfel pentru totdeauna, dar Apple nu te va încurca doar pentru binele planurilor sale de viitor.

Însă, pentru că Apple a selectat deja funcțiile de bază ale iOS 11, alte integrări la nivelul sistemului de operare probabil că vor trebui să mai aștepte, acesta fiind și cazul aplicației Workflow (pe care nu o vom vedea prea curând în App Store).