Apple lucrează la un senzor de glicemie pentru Apple Watch

Apple lucrează la un senzor de glicemie pentru Apple Watch

Mai multe zvonuri de peste ocean par să indice faptul că Apple lucrează la un senzor de detecție a glicemiei, modular, atașabil la Apple Watch. CEO-ul Apple, Tim Cook, ar fi fost văzut în jurul campusului companiei din Cupertino, purtând un astfel de senzor. Din păcate, nu există alte detalii, în afară de faptul că senzorul se va conecta direct cu smartwatch-ul produs in-house de Apple.

Device-ul va fi unul non-invaziv, care va monitoriza în mod continuu nivelul zahărului din sânge. Acet dispozitiv ar putea fi unul foarte folositor milioanelor de oameni care suferă de diabet zaharat. Tim Cook ar fi testat acest dispozitiv pentru a vedea cum e afectat nivelul glicemiei de modul în care mâncăm și facem mișcare. Din păcate, produsele de monitorizare care există deja pe piață acționează într-un mod invaziv, care presupune mai multe înțepături la intervale orare prestabilite. Acest fapt este considerat de specialiști a fi unul extrem de obositor, din punct de vedere psihic.

Spre deosebire de metodele tradiționale de măsurare a glicemiei, noul senzor de la Apple nu va presupune înțăpături. În plus, acesta va monitoriza în mod constant nivelul de zahăr din sânge. Asta înseamnă că nu va mai trebui să te înțepi dimineața și seara, ci doar să tragi cu ochiul la ceas să vezi dacă totul e în ordine. Mai ales pentru diabeticii care sunt dependeți de insulină, acest gadget modular atașabil le-ar putea face viața mult mai ușoară.

De asemenea, surse din cadrul companiei au confirmat pentru CNBC că Apple deja a trecut la studiile de fezabilitate, pentru ca în scurt timp să urmeze testarea propriu-zisă. De asemenea, Tim Cook chiar a vorbit recent unor studenți de la Universitatea din Glasgow, unde a recunoscut că poartă în mod constant un astfel de dispozitiv pentru a înțelege cum să-și echilibreze viața mai bine.

Citește și: