Apple nu se mai concentrează asupra Mac-urilor

Apple nu se mai concentrează asupra Mac-urilor

Dispozitivele celor de la Apple nu mai primesc la fel de multă atenția ca înainte.

Ultimul MacBook produs de Apple a adunat review-uri mixte în ultima perioadă. Așa cum scrie și Bloomberg, în timp ce unii l-au lăudat, o mare parte a comunității de fani devotați nu au fost impresionată de performanțele sale. Analizând o serie de informații apărute de curând, este ușor de înțeles de ce mulți oameni nu mai sunt satisfăcuți de respectivele terminale.

Din câte se pare, Mac-urile primesc mult mai puțină atenție în ziua de azi decât în trecut, iar unele surse menționează faptul că echipa care se ocupă de Mac nu mai este la fel de influentă, mai ales în relația cu grupul de design condus de Jony Ive. Probabil și mai grav este că managerii nu au obiective clare în ceea ce privește viitorul companiei, iar mulți dintre oamenii cheie care au contribuit la dezvoltarea Mac-urilor au părăsit compania.

Bloomberg menționează că Apple nu-și permite să piardă foarte mulți clienți, întrucât aceștia ar putea abandona și alte produse Apple în viitor, precum iPhone sau iPad. Situația este cu atât mai serioasă cu cât Microsoft s-a remarcat cu ajutorul unor dispozitive precum Surface Pro. Publicația menționează că și încercările gigantului din Cupertino de a implementa anumite îmbunătățiri au eșuat, oferind exemplul bateriei din ultimul MacBook Pro.

Acumulatorul cu o capacitatea mai mare de care trebuia să avem parte a eșuat o serie de teste important cu puțin timp înainte de lansare, iar Apple a fost nevoită să facă o serie de schimbări rapide. În ciuda tuturor aspectelor negative menționate, oficialii rămân optimiști. În cadrul unei întâlniri cu angajații, Tim Cook ar fi oferit următorul răspuns unui angajat care l-a întrebat în legătură cu importanța strategică a Mac-urilor: ”Avem desktop-uri de top în plan. Nimeni nu ar trebui să-și facă griji în legătură cu acest lucru”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: