Prețioasele căști Apple AirPods vin la pachet cu apeluri pierdute

Prețioasele căști Apple AirPods vin la pachet cu apeluri pierdute

Apple lansează foarte multe produse de calitate, dar după ce au întâmpinat probleme în a le aduce pe piață, căștile Apple AirPods sunt departe de a fi perfecte.

Utilizatorii de iDevice-uri s-au bucurat enorm în momentul în care Apple a anunțat primul său set de căști in-ear cu adevărat wireless. Intitulate Apple AirPods, acestea se numără printre puținele căști complet fără fire de la un producător important de tech. În teorie, se numără și printre cele mai deștepte căști create vreodată datorită prezenței cipului dedicat W1. Marele beneficiu al acestuia din urmă se reflectă în posibilitatea împerecherii mult mai rapide a telefonului cu căștile Apple AirPods decât cu oricare alte căști Bluetooth.

Problema este însă că stabilitatea respectivei conexiuni nu este foarte bună. Mai mulți utilizatori dintre cei care au reușit deja să achiziționeze o pereche se plâng de apeluri pierdute sau întrerupte. Pe forumul oficial Apple sunt deja câteva pagini de utilizatori foarte dezamăgiți de experiența lor cu căștile de aproape 200 de dolari. ,,Căștile AirPods se conectează bine la telefonul iPhone 6S Plus cu iOS 10.2, dar în mod aleatoriu, pe parcursul unui apel se deconectează. Conexiunea Bluetooth se pierde și trebuie să le împerechez din nou manual. Se întâmplă de câteva ori pe parcursul conversațiilor telefonice mai lungi fără să-mi dau seama de vreun criteriu. Căștile AirPods sunt încărcate complet. Partea ciudată este că nu se întâmplă când ascult muzică, doar când vorbesc la telefon.

Unii se plâng de această situație odată pe oră, dar sunt și situații în care problema apare odată pe minut. Cu alte cuvinte, acestea devin inutilizabile, iar singura soluție pare returnarea lor la un sediu Apple sau la un service autorizat. Oficialii gigantului din Cupertino au recunoscut existența problemei, dar nu au oferit o soluție oficială. Cei mai afectați de problema descrisă mai sus se pare că sunt utilizatorii de iPhone 6S și iPhone 6S Plus, deși sunt și câțiva posesorii de iPhone 7 care trec prin aceeași situație.

Citește și: