Android Oreo ar putea veni cu costuri mai mari la factură

Android Oreo ar putea veni cu costuri mai mari la factură

Google a anunțat de curând varianta finală de Android Oreo 8.0, dar se pare că vine la pachet cu o problemă destul de dureroasă pentru cei cu date celulare limitate.

Deși foarte mulți dintre noi au un număr nelimitat de minute de convorbiri pe telefon în orice rețea, traficul de date continuă să fie o problemă. Majoritatea operatorilor de telefonie evită să ofere trafic nelimitat pe mobil, indiferent de valoarea abonamentului.

Acest detaliu nu contează foarte mult, având în vedere cât de ușor găsești o rețea wireless gratuită în majoritatea locurilor în care îți desfășori activitatea. Problemele apar în momentul în care telefonul ignoră conexiunea la internet pe Wi-Fi și îți folosește în continuare datele celulare fără să îți dai seama. Aceasta este situația cu care s-au confruntat mai mulți posesori de terminale Pixel și Nexus care au trecut deja la Android Oreo 8.0.

”După ce aseară mi-am actualizat telefonul cu Oreo, mi-a sărit foarte mult consumul de date mobile, în timp ce eram conectat la Wi-Fi. Am sunat la linia de suport și mi s-a spus că știu de problemă și lucrează să o remedieze. Între timp, mi-am dezactivat complet datele mobile când sunt acasă, pentru a forța utilizarea rețelei Wi-Fi”, se arată într-o postare pe Reddit a unuia dintre utilizatorii afectați de problemă.

În contextul în care un număr foarte mare de posesorii de gadgeturi Nexus și Pixel au trecut deja la Android Oreo, problema pare a fi una destul de răspândită. La fel de interesant este faptul că nu se întâmplă prima oară un astfel de fenomen.

Posesorii de terminale cu iOS au trecut printr-o situația similară în urmă cu câțiva ani, când Apple a introdus în sistemul de operare pentru mobile funcția Wi-Fi Assist. Aceasta era menită să treacă telefonul pe o conexiune celulară de date dacă erai conectat la o rețea wireless ce nu oferă o conexiune stabilă.

Citește și: