Am vorbit cu autorul jocului Teleorpacman și am realizat că Dragnea ne inspiră pe toți

Am vorbit cu autorul jocului Teleorpacman și am realizat că Dragnea ne inspiră pe toți

Ultimele două săptămâni au fost o întreagă tevatură în România. Proteste, Ordonanțe de urgență, declarații și certuri între taberele de politicieni și protestatari. Ei bine, oamenii cu imaginație nu au rămas indiferenți la nebunia creată și s-au mișcat repede, așa că în foarte scurt timp s-a umplut Intenetul de jocuri care îl ironizează pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Zi de zi, pe Facebook, se distribuie o serie de jocuri create de către românii cu imaginație, care îl au în prim-plan pe Liviu Dragnea – poate unul dintre cele mai pronunțate nume din România în ultima perioadă. După ce Flappy Dragnea, PSD Invader și Cacman au creat o adevărată isterie în rândul internauților, Playtech a reuști să stea de vorbă cu autorul ultimului joc în care, evident, Liviu Dragnea este din nou personajul emblematic: Teleorpacman.

Dacă în Flappy Dragnea trebuie să-l ajuți pe Dragnea să fure bani, ceea ce, dacă v-ați jucat, ați văzut că nu e ușor, dar nici imposibil, iar în PSD Invaders te lupți cu corupția, iar DNA îți este aliat, în Teleorpacman treaba stă la fel când vine vorba de furat, doar că aici liderul PSD este urmărit de către Uniunea Europeană, protestatarii din Piața Victoriei, Klaus Iohannis și Codruța Kovesi.

Sergiu Vasile, cel care a creat joculețul, a spus că ideea i-a venit după ce a văzut jocul Flappy Dragnea, iar totul a fost pus în scenă într-o oră, cu ajutorul celor care îl susțin și pe site-ul de donații Patreon. „A fost la mintea cocoşului – după ce mi s-a umplut feedul de PSD Invaders şi Flappy Dragnea, mi-am spus că trebuie să adaptez şi eu un joculeţ clasic”, ne-a spus Sergiu.

Dacă ați auzit de jocul Pacman, ei bine, Sergiu ne-a mai zis că a achiziționat codul de bază de la acesta și l-a adaptat la realitatea noastră. A recunoscut că a fost presat de timp, că, vorba aia, dacă Internetul cere, tu trebuie să-i oferi, iar într-o oră, jocul a fost gata și i-a dat drumul pe Facebook, de unde a început nebunia share-urilor.

Ținând cont că Sergiu mai face caricatură pentru Vice și scrie pentru Times New Roman, imaginația nu-i lipsește, deci l-am întrebat dacă nu s-a gândit să mai facă un joculeț și mi-a zis să nu ne grăbim. „Toate la timpul lor. Dacă mai fac vreodată un joculeț, o să fie mai amuzant şi mai potrivit vremurilor lui”, a zis acesta.

Sergiu Vasile este absolvent de Jurnalism și a recunoscut că n-are nicio treabă cu programarea, scrie pe blogul Utopia Balcanica, iar când l-am întrebat ce ar face dacă l-ar suna Liviu Dragnea să îl întrebe de ce a făcut jocul, Sergiu mi-a zis: „Altă întrebare”. Într-un final a recunoscut ce ar face – „Aș da vina pe Soros și multifuncționale /multinaționale”.

P.S. Aici puteți să vă jucați și voi Teleorpacman și… cine știe, poate vă vin idei de noi joculețe savuroase.

Sebastian Rotaru
Articol scris de
Sebastian Rotaru
Comentarii
Sebastian Rotaru
14:22 / 10.02.2017