NASA anunță o nouă misiune pentru anul 2020

NASA anunță o nouă misiune pentru anul 2020

În 2020, NASA vrea să trimită un nou rover pe Marte. Deși exactitatea locației este încă dezbătută de oamenii de știință, agenția va anunța la finalul săptămânii decizia la care a ajuns, conform Știri din Lume.

În prezent, cercetătorii au în vedere opt locații posibile unde ar putea să aterizeze rover-ul, iar spațiul ideal ar trebui să poată fi locuibil, pentru ca integritatea robotului să poată fi păstrată de-a lungul misiunii. Scopul principal cu care mașinăria este trimisă în spațiu este de a preleva mostre din solul planetei și de a le aduce înapoi pe Pământ pentru a putea fi analizate de oamenii de știință.

În 2015, când a fost trimis ultimul rover, cel mai bun loc de aterizare, dintre 21 pe care le luaseră cei de la NASA în considerare, a fost un vechi lac secat , numit Craterul Jezero, care este localizat în emisfera nordică a planetei. Al doilea posibil loc, pe care îl estimau ca fiind propice pentru misiunea în desfășurare, a fost cel unde a aterizat roverul NASA’s Spirit în anul 2004 și care îndeplinește majoritatea cerințelor agenției.

Decizia celor de la NASA nu este una ușoară. Dintre cele opt locuri pe care le au în vedere, lupta se va da între trei sau patru dintre ele. Pentru că zona aleasă va avea un impact asupra desfășurării misiunii, hotărârea finală trebuie să se facă în urma unei analize atente a zonelor luate în calcul de cercetători.

Aceștia își propun să dezbată problema în cadrul unui atelier care se va desfășura la Hotelul Doubletree Monrovia, din California, în data de 8-10 februarie.

Află aici unde va fi localizat rover-ul celor de la NASA

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: