Există oameni alergici la fitness și nimeni nu știe exact de ce

Există oameni alergici la fitness și nimeni nu știe exact de ce
Nicoleta Apostol
Nicoleta Apostol
11:00 14.09.2017

Poate subiectul ți se pare amuzant, dar o mică parte din oameni e alergică la fitness, la exercițiu fizic. Și există o explicație pentru asta.

Se prea poate ca atunci când ești la sală și nu te simți bine din cauza exercițiilor fizice să fii bolnav. Exemplu; cel mai concret e un tânăr care a trăit o astfel de experiență pe propria-i piele.

Joe O’Leary a mers la masă împreună cu părinții săi, unde au împărțit o pizza cu roșii și ardei, apoi a plecat spre sala de sport. După jumătate de oră a început să se simtă ciudat. „Ochii mei erau uzi, aveam probleme cu respirația. În alte cinci minute mă luptam să respir. M-am uitat în spatele meu în oglindă și ochii mei erau umflați, fiecare parte a feței mele era umflată”, a povestit acesta momentul, conform PopSci.

A avut o reacție alergică. A aflat asta la spital. Concret, a trăit un episod de anafilaxie indusă de efort, un alergen care se declanșează în contact cu exercițiile fizice și anumite alimente. Altfel spus, combinația de roșii, ardei soia, nuci și exerciții fizice, i-au declanșat episodul de coșmar. Anafilaxia indusă de anxietate a fost descrisă pentru prima dată în 1979 și se crede că ar afecta unul din 2.000 de oameni.

Încă nu este clar ce cauzează legătura dintre exerciții fizice și anafilaxie. Există o serie de teorii privind mecanismul implicat, legate de schimbările fiziologice care se produc în organism în timpul exercițiilor fizice. Creșterea fluxului sanguin ar putea împinge celulele imunitare sensibile în corp, de exemplu. Sau poate anumite proteine ​​din intestin își schimbă comportamentul în timpul exercițiilor fizice, interacționând cu alimentele în moduri care ar putea provoca o reacție alergică. Sunt însă doar teorii, deocamdată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: