Apple a inventat și a patentat o cutie de pizza

Apple a inventat și a patentat o cutie de pizza

Apple se pregătește să se mute în noul sediu, cel care aduce teribil de mult ca design cu butonul ”home” de pe iPhone-uri, iar totul trebuie făcut ca la carte. Inclusiv cutiile de pizza. Compania din Cupertino a patentat un design rotund de cutie de pizza care aduce și el cu, v-ați prins, celebrul butonul de ”home”.

Cutia este exact pe măsura unei pizza, spune Apple, și este făcută pentru a le permite angajaților să-și ia mâncarea înapoi la birou. De asemenea, inovația apare la sistemul de răcire, care este realizat prin mici găuri făcute în capac. Asta împiedică aburul să rămână prins în cutie și să se transforme în umiditate, iar aluatul pizzei să rămână moale. Inovator, nu?

În alte știri mai importante despre gigantul din Cupertino, se pare că acesta tocmai ce și-a mutat producția din China, în India. Asta era de mult în plan, având în vedere că mâna de lucru indiană este chiar mai ieftină decât cea chineză. Apple tocmai ce a terminat de asamblat într-o fabrică indiană o primă tranșă de iPhone SE, cel mai ieftin terminal al său, ca un test.

Acesta e un pas foarte important înainte pe piața asiatică, deoarece iPhone suferă în ceea ce privește cota sa de piață în acea zonă. În India, de exemplu, Apple deține 2% cotă de piață, infim față de cei 25% deținuți de Samsung. Restul pieței este repreznentată de branduri chinezești, precum Huawei, Oppo sau Xiaomi, notează The Verge.

Pentru a primi acceptul deplin pentru a fabrica telefoanele sale în India, Apple va trebui să se adapteze la câteva restricții care vin din partea guvernului indian. Compania americană va trebui să vândă la nivel local cel puțin 30% din produsele pe care le va fabrica. Cu un preț de 400 de dolari, iPhone-ul SE nu va fi cel mai popular telefon din țara filmelor în care toată lumea dansează la sfârșit. Astfel că va trebui să reducă prețurile, cel puțin în India, sau să găsească altă mână de lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: