DB Export transformă sticlele de bere în nisip pentru plajă

O companie despre ca nu ați auzit prea multe lucruri, DB Export s-a gândit la un proiect pentru reciclarea sticlelor de bere și transformarea lor în nisip.

Deși s-ar putea să vi se pară o informație un pic ciudată, la nivel global, se pare că există o problemă cu cantitatea de nisip disponibilă. În contextul în care această resursă naturală este folosită în foarte multe industrii, începând cu construcții și până la medicină, situația este una destul de gravă. Din fericire, există câteva companii care iau în serios lipsa de nisip și au căutat soluții creativă.

Alternativă găsită constă în utilizarea sticlelor de bere pentru generarea de nisip. Acest proces se materializează prin intermediul unor mașini de dimensiuni nu foarte mari ce au fost deja realizate în serie. Conform celor de la AdWeek, ideea este una care pare deja să câștige un grad sporit de adopție, mai ales că respectivele mașini au fost instalate cu succes la unele baruri.

DB Export activează în Noua Zeelandă, o țară în care problema lipsei nisipului este destul de acută în plajele din teritoriu. În final, prin intermediul soluției propuse, toată lumea are de câștigat. Pasionații de bere pot consuma mai multă, iar în același timp au un impact pozitiv asupra mediului. În mod evident, aparatul cu pricina funcționează la fel de bine cu orice alt tip de sticle sau pahare, dar asocierea cu berea poate fi percepută și ca un truc de marketing. Nu de alta, dar efortul de cercetare și dezvoltare a fost investit de DB Breweries, deci ar fi trebuit să aibă și ei ceva de câștigat.

În privința gradului de eficiență, fiecare sticlă de bere se pare că se reflectă în 200 de grame de nisip. ,,Iubim plajele noastre și iubim berea noastră. Nu ar fi incredibil dacă ai putea să te bucuri de o bere și să faci ceva bun pentru mediu? Mă gândesc cât este destul de grozav.” Sean O`Donnell, directorul de marketing din spatele DB Export s-a aratăt foarte încântat de performanța proiectului.

Alexandru Puiu
11:47 07.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video