Moneda Bitcoin a depășit pentru prima oară o valoare astronomică

Moneda Bitcoin a depășit pentru prima oară o valoare astronomică

Ca orice altă monedă de pe glob, valoare Bitcoin a avut perioade în care a fluctuat teribil. La această oră, a depășit însă un prag foarte important.

Conceptul de cryptocurrency sau monedă virtuală a fost folosit foarte mult în ultimii ani. La această oră, se tranzacționează pe glob foarte multe astfel de monezi și există un număr important de persoane ce speră să se îmbogățească. Deasupra tuturor s-a aflat Bitcoin, iar moneda continuă să fie folosită ca referință pentru un sistem monetar ce părea absurd în urmă cu 10 ani.

Valoarea Bitcoin nu a fost întotdeauna la fel de sigură ca acum. Au existat perioade în care a fluctuat teribil. Au fost momente în care era evident că mai bine arunci banii pe geam, decât să-i convertești într-o monedă care există doar în mediul virtual. Au trecut acele vremuri, iar în momentul în care un Bitcoin a depășit pragul psihologic de 1000 de dolari, foarte mulți investitori au început să cocheteze cu astfel de investiții în format digital.

În 2013, Bitcoin se tranzacționa cu 1000 de dolari. La scurt timp după, problemele de la o firmă de conversie intitulată Mount Gox au funcționat ca o lovitură enormă adusă valorii Bitcoin. La fel ca în cazul unei firme a cărei valoare tranzacționată la bursă fluctuează în funcție de zvonuri și știri, a devenit evident că la fel se întâmplă și în cazul Bitcoin.

De mai bine de un an însă, valoarea Bitcoin s-a stabilizat și a intrat pe un făgaș ascendent. Pornind de la această premisă, pentru prima oară în istoria monezii, valoarea unui singur Bitcoin este acum de 2000 de dolari. Pentru a avea în vedere cât de importantă este această monedă în economia mondială, e bine de reținut că valoarea totală a monezilor Bitcoin aflate în circulație este de 32.92 miliarde de dolari.

Din totalul monezilor digitale criptografice ce se tranzacționează în fiecare colț al mapamondului, Bitcoin reprezintă 47%. Întreaga piață de monezi similare ca metodă de operare cu Bitcoin este de 70 miliarde de dolari, deși s-ar putea să crească la aflarea veștii de mai sus.