Acest costum performant pentru zbor te transformă instant în Iron Man

Acest costum performant pentru zbor te transformă instant în Iron Man

Acest inventator, pe nume Richard Browning, reușește să construiască un costum performant pentru zbor, care se aseamănă izbitor cu cel al lui Iron Man.

Acesta a atașat la fiecare membru o micro-turbină de gaz care funcționează pe bază de kerosen. Apoi, prin apăsarea unui trăgaci cu ajutorul mâinii stângi, Browning și-a luat zborul la jumătate de metru deasupra solului, conform Wired.

Costumul, asemănător celui purtat de Tony Stark și pe care îl numește Daedalus (după numele legendarului inventator grec), este de fapt un exoschelet de care sunt atașate șase turbine de gaz. În plus, acesta include cizme ultraușoare care sunt rezistente la mușcăturile de șarpe. Iar toate aceste componente îi permit pilotului să realizeze zboruri care durează aproximativ 12 minute.

Pentru a schimba direcția de mers, Browning se folosește de cele șase motoare atașate costumului. Cele două turbine, poziționate pe spatele său, îi permit acestuia să-și mențină echilibrul pe parcursul zborului, iar pe cele două atașate de mâinile sale le folosește pentru a se propulsa deasupra solului. De asemenea, cu ajutorul mâinilor sale, el poate schimba direcția de mers și viteza de deplasare: dacă își mișcă mâinile în spate, el se va deplasa în față, iar dacă își deschide brațele în lateral, acest lucru îi va permite să coboare. În plus, pentru a căpăta ceva mai multă viteză, Browning își apropie mâinile de corp și își scoate pieptul în afară.

Costumul, care se estimează că va ajunge la un preț de aproximativ 40.000 de lire, îți permite să te deplasezi cu o viteză de până la 450 de kilometri pe oră, deși creatorul său nu l-a testat până la această limită.

Invenția lui Richard Browning se dezvoltă continuu. Ultima adăugire este o pereche de lentile holografice de la Sony care iau forma unui display care afișează nivelul de combustibil de care dispune sistemul creat. Pe lângă ceea ce oferă în prezent, acesta plănuiește să includă sisteme automate care să-i permită să-și păstreze echilibrul în aer, echipamente din titaniu printate 3D și ecrane LCD.

Pentru a putea pilota un costum performant pentru zbor, trebuie să ai o condiție fizică foarte bună. Browning aleargă ultramaratoane, face gimnastică și merge cu bicicleta 120 de kilometri pe săptămână. Acesta menționează că invenția care te transformă în Tony Stark nu este un elicopter personal, ci ea nu face decât să extindă abilitățile umane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: