Imprimanta 3D holografică printează instantaneu obiectele de care ai nevoie

Imprimanta 3D holografică printează instantaneu obiectele de care ai nevoie
11:00 26.02.2017

Un nou tip de imprimantă 3D are de gând să revoluționeze o industrie deja revoluționară, cu ajutorul unei noi tehnologii.

Daqri este un startup ce lucrează în domeniul realității augmentate, iar aceștia au reușit să creeze o imprimantă 3D holografică. Dacă simțeai că laserele sunt ceea ce lipsește din ecuația pentru imprimantele 3D perfecte, atunci cu siguranță vei fi interesat de un asemenea proeict.

”Sistemul folosește o serie de modulatori de lumină pentru a printa 3D într-un mod total nou”, spune Brian Mullins, CEO al Daqri, citat de digitaltrends.com. Modulatorul este capabil să schimbe viteza unor fascicule individuala de lumină, pentru a interacționa în cadrul câmpurilor luminoase analog.

Cu alte cuvinte, obiectele create astfel sunt create din lumină în trei dimensiuni. Atunci când un acest obiect este format în interiorul unei rășini de tip monomer, lumina începe o reacție în lanț și se solidifică într-un polimer. Reacția se petrece instantaneu, indiferent de cât de mic sau mare este obiectul; acesta este printat 3D într-o clipă.

Metoda este considerabil mai rapidă decât printarea 3D clasică și nu mai este nevoie nici de alte materiale de suport în timpul procesului. Structurile au proprietăți materiale uniforme, astfel că sunt mai rezistente decât cele care sunt printate strat cu strat.

Noua imprimantă 3D nu este încă pregătită pentru disponibilitate la scară largă. Cu toate acestea, compania lucrează deja cu o serie de parteneri, astfel încât aceasta să între pe piață în cel mult 2 ani..

Așadar, mai avem ceva de așteptat până să vedem o astfel de imprimantă 3D holografică pe piață și va fi extrem de interesant să vedem care sunt costurile pe care un asemenea proces de imprimare le va avea.

Etichete:
loading...