Vor să creeze un munte pentru a aduce ploaia în Emiratele Arabe

Vor să creeze un munte pentru a aduce ploaia în Emiratele Arabe

Doar în EAU – Emiratele Arabe Unite, se putea găsi cineva suficient de ”inventiv” încât să-și dorească să creeze de la zero un munte, cu scopul de a influența radical vremea probabilă.

În EAU, banii nu au fost niciodată o problemă foarte importantă. Unii dintre cei mai bogați oameni din lume au domiciliul în Emirate, iar o mare parte din averea lor este obținută din petrol și sursa nu pare să se termine prea curând .

Cea mai mare problemă a țărilor din Orientul Mijlociu este lipsa ploilor și deșertul foarte arid. Deși au unele dintre cele mai performante sisteme de irigație din lume, arabii s-au decis să apeleze la o soluție mult mai creativă pe termen lung pentru lipsa de umiditate. Aceea implică realizarea unui munte artificial. Astfel, din punct de vedere fizic, aerul va fi forțat să se ducă la înălțime mai mare și să se transforme în nori.

Ideea poate părea absurdă și din multe puncte de vedere chiar este, dar având în vedere că în Dubai au creat un set foarte elaborat de insule artificiale, nu ar fi prima oară când indivizii foarte bogați din EAU se joacă cu formele de relief.

Momentan, proiectul se află încă în stadiu incipient, analizându-se în detaliu fezabilitatea și probabilitatea de reușită. Pe termen lung, dacă terenul din împrejurimile muntelui ar deveni cultivabil și verde, se poate spune că investiția nu va fi în zadar. Din păcate, pentru că este primul proiect de o asemenea amploare, nimeni nu poate afirma cu siguranță că va fi încununat de succes. Înainte de a trece la pasul următor, echipa responsabilă de această idee încearcă să decidă amplasarea optimă a creației și dimensiunile sale.

Prețul este de asemenea un parametru foarte important care va influența materializarea muntelui artificial. Nu de alta, dar cea mai mare parte a banilor vor veni de la Guvernul EAU, nu de la investitori privați. Ca urmare, s-ar putea să existe o reticență mai mar.

Citește și: