Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite interzic BlackBerry

Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite interzic BlackBerry

Daca intentionati sa calatoriti cu BlackBerry-ul, aveti grija care va fi destinatia, mai ales daca este vorba de luna octombrie. Emiratele Arabe Unite au avertizat duminica in legatura cu blocarea serviciilor BlackBerry, ca urmare a unor disensiuni cu RIM asupra drepturilor la intimitate. Blocarea serviciilor ar trebui sa inceapa din 11 octombrie.

Oficialii sustin ca browser-ul, email-ul si messenger-ul BlackBerry prezinta riscuri de securitate, intrucat inscriptioneaza date care ies din regiune si a caror utilizare nu poat fi verificata, in vederea detectarii eventualelor acte de ilegalitate.

Un oficial al unei companii de telecomunicatii din Arabia Saudita a declarat ca si tara sa va proceda la fel. Totusi, reprezentantul Saudi Telecom, Ali Mohammed, a spus ca nu este la curent cu aceste planuri.

RIM nu a comentat momentan situatia.

Disputa este asemanatoare cu cea pe care compania a avut-o in urma cu doi ani in India, tara care de asemenea obiecta la lipsa posibilitatii de a trage cu ochiul in telefonul clientilor, bineinteles, tot din ratiuni de securitate.


Sursa: Electronista

Citește și:
Etichete: