Samsung vrea să repare situația: Galaxy Note 7 va avea baterii de la un furnizor de încredere

Samsung vrea să repare situația: Galaxy Note 7 va avea baterii de la un furnizor de încredere

Telefoanele Galaxy Note 7, în care probabil că Samsung își pusese multe speranțe, au început să explodeze pe bandă rulantă la scurt timp după lansare, din cauza unui defect al bateriei. Prin urmare, gigantul sud-coreean a fost nevoit să trateze situația cu profesionalism și să înceteze comercializarea telefoanelor, ceea ce a generat pierderi financiare imense.

Se pare că principalul furnizor de baterii pentru flagshipurile Note 7 va fi Amperex Technology Limited (ATL), cu sediul în China, potrivit Reuters. Până acum, principalul furnizor a fost SDI, subsidiar al Samsung, care a acoperit 70% din totalul bateriilor la nivel global. ATL a asigurat cam o treime, cu precădere în China. Drept dovadă, Samsung și-a retras telefoanele din 10 țări, dar China nu s-a numărat printre ele.

Sursa citată de Reuters a menționat și că ATL a primit comenzi adiționale de baterii de Note 7, după ce gigantul producător a lansat către utilizatori un apel global de returnare a terminalelor, la doar două săptămâni de la lansare. COO-ul ATL, Joe Kit Chu Lam, a declarat că nu poate vorbi despre această chestiune, din motive de confidențialitate. A confirmat, totuși, că firma a avut o creștere semnificativă luna aceasta.

Vestea e confirmată de China Daily și de agenția de știri sud-coreeană Yonhap. Aceasta din urmă a scris că Samsung va folosi doar baterii asigurate de ATL pentru Galaxy Note 7. SK Kim, analist al Daiwa Capital Markets, susține că ATL va furniza baterii pentru toate telefoanele Note 7 vândute anul acesta, estimând un număr de maximum 12 milioane.

Samsung a scăzut la cea mai mică valoare din ultimele două luni, imediat după ce oficialii sud coreeni au anunțat că vor întoarce în fabrică exemplarele defecte. În total, a fost vorba de pierderi în valoare de 14,3 miliarde de dolari. La această valoare, se mai adaugă suma oficială de un miliarde de dolari ce a ajuns să fie asociată cu procesul de returnare a terminalelor.

,,Unii au spus inițial că Galaxy Note 7 s-ar putea să fie cel mai bun smartphone din toate timpurile, dar acum s-ar putea să intre în istorie ca fiind cel mai rău.” Lee Seung-woo de la IBK Securities a sintetizat foarte bine situația în care se află Samsung la această oră.

 

Citește și: