13 sept. 2016 | 14:03

Scandalul Galaxy Note 7: cum verifici dacă telefonul tău are probleme

ACTUALITATE
Scandalul Galaxy Note 7: cum verifici dacă telefonul tău are probleme

Având în vedere că problemele Galaxy Note 7 au luat amploare în ultimele zile, compania Samsung a fost nevoită să ofere sprijin clienților posesori ai acestui smartphone.

Pe lângă rechemarea telefoanelor cu probleme, Samsung a promis și crearea unui site cu ajutorul căruia cei ce dețin un Note 7 pot afla dacă telefonul este sigur sau nu.

Site-ul creat de Samsung poate fi accesat aici, iar procedura de verificare a smartphone-ului este simplă. Codul IMEI al telefonului trebuie introdus pe site, iar în urma verificării acestui cod de către website, puteți afla dacă telefonul Galaxy Note 7 pe care îl aveți trebuie returnat sau nu.

Verificarea prin IMEI este instantanee și sigură. Codul IMEI este unic pentru fiecare telefon, dar conține elemente de identificare ce ajută Samsung să descopere lotul din care face parte un anumit smartphone.

Codul IMEI poate fi găsit pe cutia telefonului Galaxy Note 7. Dacă aveți telefonul la îndemână, puteți tasta *#06#, iar telefonul va oferi codul IMEI pe ecran.

În urmă cu câteva zile, Samsung a luat decizia de a adăuga un nou marcaj pe cutiile de Samsung Galaxy Note 7 ce nu au probleme cu bateria. Astfel, pe cutii se va regăsi un sticker rotund cu un ”S” albastru pe fundal alb, dar și un pătrat negru pe sticker-ul ce conține codul IMEI al telefonului. Cu toate acestea, verificarea prin IMEI pare a fi cea mai de încredere soluție la momentul actual.

Samsung a cerut rechemarea modelului Galaxy Note 7 după ce 35 de dispozitive provocaseră probleme. La momentul actual, doar în Statele Unite au fost înregistrate mai bine de 70 de Note 7 ce au avut probleme grave cu bateria, iar vânzarea smartphone-urilor a fost oprită.

Autor: George Stanciu