13 sept. 2016 | 07:22

Câți bani a pierdut Samsung din cauza exploziilor Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Câți bani a pierdut Samsung din cauza exploziilor Galaxy Note 7

După aproximativ două săptămâni de când am aflat de primul Galaxy Note 7 care a explodat, pierderile financiare ale Samsung din cauza acestui subiect devin publice.

Lansarea Galaxy Note 7 se anunță a fi cea mai costisitoare din ultimii ani, iar investițiile nu se vor face în promovarea dispozitivului. Din cauza faptului că tot mai multe exemplare au explodat, generând pierderi mai mici sau mai mari, Samsung a anunțat încetarea comercializării Galaxy Note 7. În teorie, cei care returnează gadgetul într-un magazin al companiei sau la un operator de telefonie, se pot aștepta să primească un exemplar nou la schimb, fără această problemă. Din păcate, vor mai trece câteva zile până când vor veni noile stocuri.

Samsung este o companie publică, tranzacționată la bursă. Asta înseamnă că un scanda de dimensiunea celui generat de lansarea Galaxy Note 7, nu afectează doar încrederea utilizatorilor în brandul sud coreean, ci și a investitorilor. Aceștia din urmă, cum era de așteptat, au început să aibă emoții în privința achizițiilor de acțiuni Samsung. Mai mult decât atât, au început să vândă masiv acțiuni, afectând semnificativ valoarea totală a acțiunilor Samsung tranzacționate la bursă.

Cu alte cuvinte, pierderile înregistrate de Samsung în ultimele două săptămâni le putem pune pe seama lansării Galaxy Note 7, având în vedere că nici o altă știre dezastruoasă nu a ajuns în centrul atenției. Conform celor de la Reuters, prețul unei acțiuni Samsung a scăzut la cea mai mică valoare din ultimele două luni imediat după ce oficialii sud coreeni au anunțat că vor întoarce în fabrică exemplarele defecte. În total, a fost vorba de pierderi în valoare de 14,3 miliarde de dolari. La această valoare, se mai adaugă suma oficială de un miliarde de dolari ce a ajuns să fie asociată cu procesul de returnare a terminalelor.

,,Unii au spus inițial că Galaxy Note 7 s-ar putea să fie cel mai bun smartphone din toate timpurile, dar acum s-ar putea să intre în istorie ca fiind cel mai rău.” Lee Seung-woo de la IBK Securities a sintetizat foarte bine situația în care se află Samsung la această oră.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele