Samsung se pregătește să vă scape de reclame online pe mobil

Samsung se pregătește să vă scape de reclame online pe mobil

În încercarea de a vă scăpa de reclame pe smartphone, Samsung a lansat un update browser-ului său nativ de Android. 

Pe Android, la fel ca și pe iPhone, există foarte multe aplicații pe care le puteți descărca pentru a întâmpina un număr foarte mic de bannere și reclame de orice fel atunci când navigați pe internet. Dacă respectivele unelte vi se par însă destul de dificil de folosit, cei de la Samsung au anunțat că, într-o oarecare măsură, le vor integra în browserul nativ la companiei pentru terminale cu Android. Informația a fost publicată pentru prima oară de The Verge, dar se pare că a venit dintr-o sursă oficială.

Între timp, update-ul la respectivul browser Samsung a fost deja publicat și ar trebui să-l aveți și voi pe aparate în cel mai scurt timp. Cum era de așteptat însă, blocarea reclamelor nu va fi implicită. În schimb, browserul de internet al sud coreenilor va suporta extensii sau plugin-uri cu această funcționalitate. Din momentul în care le-ați instalat pe primele dintre ele, problema reclamelor online va fi remediată. Un astfel de plugin poartă numele de Adblock Fast, este gratuit și poate fi descărcat din Google Play. În principiu, update-ul de funcționalitatea va fi disponibil tuturor posesorilor de smartphone-uri Samsung cu condiția ca acestea să ruleze minim 0 variantă de  Android 5.0 Lollipop.

Nu mai rămâne decât să vă obișnuiți să folosiți în mod exclusiv browser-ul creat de Samsung, procedură care se va dovedi destul de dificilă, având în vedere popularitatea Google Chrome pe această platformă.

Per ansamblu, acest gest reprezintă o aliniere la cerinele pieții de mobile, în tr-o perioadă în care vedem din ce în ce mai multe reclame pe telefon împrună cu primele forme de malware și adware.