Această adresă web vă închide telefonul și vă blochează sistemul

Această adresă web vă închide telefonul și vă blochează sistemul

O nouă adresă web creată ca o demonstrație tehnologică ilustrează într-un mod foate eficient cât de vulnerabil este telefonul vostru.

Dacă aveați nevoie de o încurajare pentru a fi mai precauți când vine vorba de o adresă web pe o care o accesați cu nonșalanță dintr-un mesaj sau email, un nou link s-ar putea să facă o treabă foarte bună la acest capitol.

În definitiv, riscul de a vă expune date personale sau de a vă pune în pericol securitatea sistemului este în permanență la un click distanță. În plus, este foarte ușor să vă infectați cu malware sau adware din pagini web aparent nevinovate.

Trecând însă peste un amalgam de situații ipotetice pe care le-ați întâlnit probabil în incursiunile voastre online, o nouă adresă web s-ar putea să întruchipeze cel mai facil mod de a vă reporni telefonul, fie de bună voie, fie din greșeală.

Aparent, site-ul web crashsafari.com vizează doar posesorii de iPhone sau iPad ce folosesc Safari pentru a intra online, dar se pare că link-ul este la fel de periculos și pentru utilizatorii de Google Chrome.

Practic, crashsafari.com funcționează prin scrierea în permanență de noi caractere în bara de adresă la fiecare câteva secunde. În acest mod, nu durează foarte mult până când memoria aparatului vostru este epuizată, iar browserul de internet se închide.

Cele patru linii de cod care stau la baza acestui proiect sunt la fel de eficiente pe iOS și Android, în Safari sau Chrome, iar închiderea browser-ului este doar una dintre cele mai optimiste urmări. Este la fel de posibil ca telefonul vostru să se închidă și să pornească din nou. În funcție de cantitatea de memorie RAM și de tipul de procesor din sistem, până și un PC sau Mac poate avea de suferit din accesarea accesarea respectivului site.

Partea interesantă este că link-ul în sine nu face nimic malțios, nu vă fură informațiile private și nici nu încearcă să vă instaleze malware, profită în schimb de limbajul HTML pentru a  vă închide telefonul sau browserul web.