Samsung Galaxy Note 7 ar putea fi rechemat în fabrică a doua oară

Samsung Galaxy Note 7 ar putea fi rechemat în fabrică a doua oară

Cei de la Samsung încă mai au probleme cu dispozitivele Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note 7 trebuia să fie unul dintre cele mai importante terminale lansate vreodată de coreeni. În schimb, acesta s-a transformat într-unul dintre cele mai mari eșecuri, iar situația nu pare a se îmbunătăți. Zilele trecute, un Note 7 deținut de un pasager îmbarcat la bordul unei aeronave ce aparține Southwest Airlines a început să fumege, iar asta a dus la evacuarea tuturor pasagerilor din interiorul avionului.

Dacă telefonul ar fi fost unul din lotul original, poate că nu ne-am fi mirat atât de mult, dar problema cea mai mare este faptul că ar fi vorba despre un Note 7 din lotul de telefoane înlocuite recent. În aceste condiții, autoritățile din Statele Unite și oficialii companiei coreene au pornit o investigație pentru a afla care au fost cauzele incidentului respectiv.

Un fost director al autorității pentru protecția consumatorului din Statele Unite ale Americii a declarat că, în cazul în care se dovedește că un telefon înlocuit a produs explozia, am putea asista la o nouă rechemare în fabrică a dispozitivelor. ”Acesta nu este un lucru pe care să-l ignori”, a sepcificat Pamela Gilbert, conform site-ului GSMArena, indicând, în același timp, că agenția ar putea lua o decizie oficială săptămâna viitoare.

Între timp, apar semne conform cărora unii dintre marii operatori de rețea din America și-ar pierde încrederea în telefonul respectiv. Astfel, Sprint a declarat că va înlocui orice telefon Samsung Galaxy Note 7 cu un alt dispozitiv pe parcursul investigațiilor din următoare perioadă. Astfel, oricine are dubii în legătură cu propriul phablet poate vizita unul dintre magazinele oficiale Sprint pentru a obține un nou telefon.

Cu toate acestea, profiturile companiei încă înregistrează cifre pozitive. Cele 2,5 milioane de dispozitive Galaxy Note 7 ce trebuie înlocuite vor costa Samsung până la 1,8 miliarde de dolari, dar sud-coreenii încă așteaptă o creștere a profitului în al treilea trimestru de 5,6%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: