Un milion de telefoane bune Galaxy Note 7 au ajuns la utilizatori

Un milion de telefoane bune Galaxy Note 7 au ajuns la utilizatori

Samsung trece printr-un episod foarte negru în istoria companiei, din cauza unui număr semnificativ de incidente în care au fost implicate telefoane Galaxy Note 7.

Galaxy Note 7 este noul vârf de gamă al sud coreenilor și ar fi trebuit să depășească recorduri semnificative de popularitate. Acest lucru nu s-a mai petrecut însă, deoarece câteva zeci de exemplare au explodat într-un timp foarte scurt și ar fi continuat să explodeze dacă Samsung nu iniția un program de returnare.

Ulterior s-a demonstrat că o problemă la bateria aparatelor este responsabilă pentru supraîncălzirea Note 7. Din păcate, nu durează mult până când carcasa se topește, ecranul se înnegrește și gadgetul riscă se se carbonizeze. Câteva mașini au luat foc din acest motiv, iar mai multe persoane au suferit arsuri pe mâini încercând să-și arunce telefonul cât mai departe.

Din fericire, cei de la Samsung au făcut tot posibilul pentru a reintra în posesia telefoanelor defectuoase și a le schimba cu unele noi. Deși nu poți forța un client să-ți aducă telefonul cumpărat înapoi, prin intermediul unei campanii destul de agresive, compania a făcut o treabă foarte bună în a atrage atenția oamenilor vizavi de riscurile la care se expun.

Un număr important de utilizatori de Note 7 și-au cerut banii înapoi pentru a trece la iPhone 7, alți s-au mulțumit cu achiziția la schimb a unui Galaxy S7 sau S7 Edge. Cei mai mulți însă, au așteptat ca Galaxy Note 7 să reintre în circulație pentru a primi un nou exemplar al aceluiași telefon.

Pentru a ilustra eficiența, Samsung s-a mândrit cu faptul că 60% dintre posesorii de Galaxy Note 7 au reușit deja să-și înlocuiască aparatele și aproximativ un milion de clienți de pe întregul mapamond se află acum în posesia unui exemplar fără riscuri implicite. Dintre acestea, 150.000 au fost livrate doar în China.

Oficialii Samsung au spus că investighează atent și cele câteva cazuri în care anumite telefoane au explodat din noile stocuri de Note 7. Momentan însă, se pare că este vorba de cazuri izolate.

Sursa: Ubergizmo