07 oct. 2016 | 09:48

Samsung este pe plus, chiar dacă Note 7 a fost un eșec

ACTUALITATE
Samsung este pe plus, chiar dacă Note 7 a fost un eșec

Cu toate că Samsung trebuie să cheltuie sume astronomice din cauza problemelor cu Note 7, profiturile companiei încă înregistrează cifre pozitive.

Cele 2,5 milioane de dispozitive Galaxy Note 7 ce trebuie înlocuite vor costa Samsung până la 1,8 miliarde de dolari, dar sud-coreenii încă așteaptă o creștere a profitului în al treilea trimestru de 5,6%.

Profitul dintre iulie și septembrie va ajunge undeva în jurul sumei de 7 miliarde de dolari, chiar mai sus decât arătau previziunile inițiale. Cu toate că există o problemă serioasă cu smartphone-urile din seria Note 7, diviziile de producție de procesoare și de ecrane se descurcă destul de bine și s-ar putea chiar să depășească divizia de telefoane în ultimul trimestru.

Young Woo Kim, analist pentru SK Securities, a declarat că afacerile Samsung în domeniile procesoarelor și display-urilor au generat aproape jumătate din veniturile companiei. În definitiv, aceștia sunt producători de top în ambele domenii.

Samsung beneficiază și de faptul că aceștia își produc singuri ecranele pentru Galaxy S7, telefon ale cărui vânzări nu au fost afectate de problemele cu Note 7. Kim crede totuși că divizia  de telefonie mobilă a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele trei trimestre, relatează engadget.com.

Veniturile din acest trimestru arată totuși că situația nu este foarte roz pentru gigantul sud-coreean: vânzările au scăzut cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, procesoarele și ecranele OLED au convins deja analiștii că profiturile Samsung vor continua să crească, în general. Compania va oferi publicului un raport mai detaliat al cifrelor din al treilea trimestru în decursul lunii octombrie.

Samsung a început rechemarea device-urilor Galaxy Note 7 în Septembrie, după ce bateriile acestora au început să cauzeze incendii și explozii ale telefoanelor. Numărul de incidente a crescut și a condus la interzicerea folosirii smartphone-urilor în diverse locații, precum metrouri sau avioane. Cel mai recent caz implică un telefon înlocuit, care a dus la evacuarea unei aeronave.